Stiri

Anunt de ULTIMA ORA despre pensii: „Sper sa fie o surpriza placuta”

Publicat: 13 sept. 2018
14

Ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, a anuntat, miercuri seara, ca Pilonul II de pensii nu o sa fie desfiintat, nu o sa fie blocat sau taiat, ba, dimpotriva, ”pana la final de an sa fie si o surpriza placuta”. Ministrul a precizat ca se ia in calcul largirea ariei in care fondurile de pensii pot face investitii si daca se poate obtine un randament mai mare, dar si crearea unui ”mix” cu Pilonul III de pensii.
Teodorovici a anuntat, miercuri seara, la Digi 24, ca se lucreaza deja la constructia bugetului pentru 2019, urmand a fi un buget cu mare accent pe zona sociala, insa, ”la fel de importanta sa fie si zona economica”, conform news.ro.

In acest context, ministrul a vorbit despre Pilonul II de pensii. ”Nu va taia nimeni din Pilonul II, nu-l va suspenda, nu-l va bloca, nu-l va elimina. Chiar din contra, sper ca pana la final de an sa fie si o surpriza placuta cu acest Pilon II de pensii”, a spus Teodorovici.

Acesta a explicat ca, in baza analizei care s-a realizat in legatura cu Pilonul II, trebuie vazut ”ce a mers bine, ce trebuie indreptat”.

”Fie ca lasi fondurile de pensii sa faca investitii si in alte zone – cum sunt si in alte tari. Vedem. Daca da, care este riscul? Trebuie sa vedem exact, legal, la nivel european, care este aria de posibile investitii. Cat avem in Romania? Atat. Putem extinde? Da, cu ce risc. Sa vedem daca randamentele sunt cele corecte. Poate pot fi randamente mult mai bune pentru fondurle de pensii. Sa vedem si costurile – daca acele costuri pe care operatorii le incaseaza, pe care noi le acoperim, daca nu cumva sunt prea mari. Tot ce facem, sa facem in interesul celui care are banii la un astfel de pilon de pensii”, a mai spus ministrul Finantelor.

Acesta a explicat ca s-ar putea crea ”o alternativa”. ”Nu stiu, poate vorbim de Pilonul III. Poate fi facut in asa fel, sa fie un mix, ca omul sa aleaga cea mai buna varianta care urmeaza pentru anii de pensie”, a declarat Eugen Orlando Teodorovici.
Adauga un comentariu