International

Anunt de ultima ora: Nave militare ruse efectueaza exercitii cu rachete in largul Siriei

Publicat: 11 sept. 2015
1

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anuntat ca fortele navale ruse efectueaza execitii cu rachete in largul Siriei.

„In privinta exercitiilor desfasurate in Marea Mediterana, nu am informatii despre programul acestora, dar este cunoscut faptul ca Fortele navale ruse efectueaza astfel de exercitii in mod constant. Manevrele navale se desfasoara prin respectarea in totalitate a normelor internationale”, a declarat Lavrov. Exercitiile navale se vor incheia pe 17 septembrie.

Citeste si SUA avertizeaza Rusia

NATO s-a aratat preocupata de prezenta militarilor rusi in Siria, unele surse afirmand chiar ca militari rusi sunt implicati in confruntari insurgente si antiteroriste de partea serviciilor de securitate siriene.

Serghei Lavrov a confirmat ca Rusia a trimis echipamente pentru a ajuta regimul Basar Al-Assad sa lupte contra Statului Islamic.

„Exista militari rusi in Siria, in principal pentru a coordona trimiterea echipamentelor si a oferi instruire trupelor siriene”, a explicat oficialul rus.

Citeste si Avioane americane de tip F-22 vor fi trimise in Europa

De altfel, Serghei Lavrov, i-a propus omologului sau american, John Kerry, constituirea unei coalitii internationale antijihadiste, din care sa faca parte Rusia, Statele Unite si alte state precum Siria si Iranul.

Siria se confrunta de aproape patru ani cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic. Bilantul depaseste 220.000 de morti, iar zeci de mii de sirieni au fugit in Europa pentru a scapa de razboi.

Adauga un comentariu