National

Anunt de ultima ora: Sanatatea va deveni prioritatea nr.1 a Guvernului

Publicat: 05 mai 2016

Executivul va considera Sanatatea prioritatea numarul unu a actului de guvernare in urmatoarele luni, a afirmat joi seara purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, anuntand o serie de masuri imediate ce vor fi luate, printre care trimiterea Corpului de control al premierului la comisia de biocid de pe langa Ministerul Sanatatii.

„Pentru a clarifica, mentine si recastiga increderea in sistemul de sanatate, Executivul va considera din acest moment Sanatatea prioritatea numarul unu in urmatoarele luni a actului de guvernare”, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

Suciu a anuntat astfel ca Executivul va lua cateva masuri urgente pe termen scurt, precizand ca a decis sa trimita Corpul de control al prim-ministrului la Comisia nationala de produse biocide, care stabileste caietele de sarcini.

„Vrem sa stim daca criteriile au fost respectate si daca s-au respectat procedurile de achizitie”, a explicat Suciu, precizand ca „rezultatele acestor controale vor fi trimise Parchetului”, care a inceput deja o ancheta in cazul dezinfectantilor din spitale.

„Tot in ceea ce priveste masurile pe termen scurt, Executivul pregateste o hotarare de guvern pentru a aloca fonsduri pentru acreditarea unui laborator de testare a acestor substante”, a mai spus Suciu.

De asemenea, a mai mentionat purtatorul de cuvant al Guvernului, premierul Dacian Ciolos i-a cerut ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, „sa implementeze accelerat programul de masuri impotriva infectiilor nosocomiale anuntat saptamana trecuta”.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu