National

Anunţ de ultima oră! Săptămâna viitoare vom şti cu exactitate ce se întâmpla cu anul şcolar

Publicat: 02 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunţ de ultima oră Săptămâna viitoare vom şti cu exactitate ce se întâmpla cu anul şcolar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că săptămâna viitoare va prezenta public scenariile pe care ministerul Educației le are privitoare la continuarea anului școlar, la examenele de Evaluare Națională sau Bacalaureat, potrivit Digi24.ro. Oficialul a spus că va comunica partenerilor ministerului scenariile și le va prezenta apoi public. Săptămâna viitoare este prima săptămână din Vacanța de Paște.

Reamintim că președintele Consiliului Național al Rectorilor a prezentat pentru Edupedu.ro scenariile la care se lucrează la minister.

Redăm declarațile ministrului de la Digi24:

Monica Anisie: ”Am anunțat public, că în cadrul Ministerului Educației specialiștii lucrează la mai multe scenarii pe care le vom discuta în foarte scurt timp cu partenerii noștri, cu sindicatele, cu Consiliul Național al Elevilor, cu reprezentanții studenților și Consiliul Național al Rectorilor. Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar.

Moderator: Ați avut o postare astăzi în care ați vorbit despre înghețarea anului școlar, spuneți că nu luați în calcul înghețarea anului școlar și las publica testele pentru examenele naționale și că vor apărea în foarte scurt timp și baremele de corectare. Cum vă propuneți să faceți totuși această testare?

Monica Anisie: Referitor la examenele naționale, am postat pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare niște teste de antrenament. Tocmai pentru a-i menține în contact pe elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a cu ceea ce înseamnă pregătirea pentru examenele naționale. În momentul în care specialiștii din Ministerul Educației, după discuția cu partenerii de care am amintit mai devreme, vor stabili un calendar clar pentru examenele naționale, noi o să-l prezentăm public.

Moderator: Spuneați că nu se ia în calcul înghețarea anului școlar, că s-a parcurs mare parte din materia anului școlar. Dar cum se poate încheia anul școlar în condițiile date. Pentru că ne așteptăm ca această situație de urgență, că această în izolare impusă să fie extinsă?

Monica Anisie: Tocmai asta voiam să menționez că este important de menționat faptul că toate scenariile gândite de experții din cadrul ministerului vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Deci toate aceste scenarii vor fi corelate cu ceea ce se întâmplă, iată, de la o zi la alta.

Moderator: Deci acum nu aveți o soluție?

Monica Anisie: Specialiștii au gândit niște soluții.

Dați-ne niște exemple, că părnții sunt foarte interesați despre ce se întâmplă, desigur, cu examenele și ce se întâmplă și cu cei care nu se află în situația de a da un examen. Cred că ajugem cu discuțiile despre aceste scenarii… riscăm să ajungem chiar în vară când va fi încheiat anul școlar oricum.

Monica Anisie: Anul școlar se încheie la data de 31 august. Dumneavoastră faceți referire la încheierea cursurilor.

Moderator: Da, la vacanța școlară. Păi până la vacanța școlară nu ar fi important să avem până la urmă niște soluții pentru acești copii?

Monica Anisie: Bineînțeles că veți avea soluțile în foarte scurt timp, în momentul în care vom avea de prezentat public și vom discuta scenariile respective și cu partenerii noștri.

Moderator: Cam în cât timp credeți că vor fi finalizate aceste scenarii?

Monica Anisie: Nu mai târziu de săptămâna viitoare.

Moderator: Deci săptămâna viitoare veți veni cu o soluție pentru toți copiii, indiferent că se află în situația de a da un examen național, fie că sunt într-un alt an școlar.

Monica Anisie: Bineînțeles!”

Adauga un comentariu