Actualitate

Anunt de ultima ora! Viorica Dancila va merge in Parlament si va spulbera orice dubiu legat de preluarea  presedintiei Consiliului Uniunii Europene

Publicat: 07 dec. 2018

Premierul Viorica Dancila a anuntat, vineri, in debutul sedintei de Guvern, ca va prezenta in Parlament, pe 12 decembrie, programul Romaniei pentru perioada in care tara noastra va detine Presedintia Consiliul Uniunii Europene.

''Impreuna cu membrii Guvernului vom continua discutiile legate de preluare Presedintiei, dar si de exercitarea a acesteia, iar pe data de 12 (decembrie – n.r) voi prezenta in Parlamentul Romaniei forma finala a programului presedintiei rotative pe care Romania o va prelua incepand cu 1 ianuarie 2019”, a declarat Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Premierul i-a felicitat pe ministrii care au insotit-o in aceasta saptamana la Bruxelles, unde au avut loc mai multe intalniri cu comisari europeni si sefi ai comisiilor Parlamentului European.
„Vreau sa incep prin a ii felicita pe toti ministri dar si pe toti cei implicati in pregatirea primului mandal al Romaniei la presedintia Consiliului UE. Dupa intalnirea cu Conferinta presedintilor de la Bucuresti, saptamana aceasta am avut intalnire cu Colegiul comisarilor. Am vorbit despre prioritatile noastre pe timpul presedintiei rotative, dar si despre modul cum vom coopera cu institutiile europene.Multi dintre ministri au avut intalniri cu comisari europeni, cu presedintii comisiilor din Parlamentul European, dar si cu raportori. Vreau sa ii felicit pe ministrii care au preluat clopotelul pentru a coordona activitatile in cadrul Consiliului Uniunii Europene”, a adaugat Dancila.

 

Ce spune Viorica Dancila despre aderarea Romaniei la Schengen: Din punct de vedere tehnic, tara noastra indeplineste toate criteriile

Seful Executivului a adaugat ca Romania este pregatita sa faca fata responsabilitatilor care ii revin in perioada Presedintiei Consiliului UE.
„Asa cum a mentionat si presedintele Comisiei Europene (Jean-Claude Juncker – n.r.), Romania este pregatita sa faca fata responsabilitatilor care ii revin, iar recunoasterea acestui fapt nu a putut decat sa ne bucure, avand in vedere unele critici aparute in spatiul public in ultima perioada. Partenerii europeni au remarcat, dupa aceste discutii, ca fiecare ministru in parte stapaneste dosarele pe care le are pe masa de lucru, ca este o implicare totala din partea fiecarui minister, iar discutiile pe care le-am avut in cadrul Colegiului comisarilor pe provocarile existente la nivel european au aratat ca stapanim aceste probleme, ca avem o abordare ambitioasa, realista”, a completat Dancila. Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat miercuri, in conferinta comuna cu premierul Viorica Dancila ca sunt unele puncte, cum ar fi statul de drept, la care ar mai fi de lucrat, dar Romania este foarte bine pregatita sa preia presedintia Consiliului UE. Romania va prelua presedintia Consiliul Uniunii Europene incepand cu 1 ianuarie 2019, pentru o perioada de sase luni.loading...

Adauga un comentariu