Stiri

Anunt despre noua lege a pensiilor. Se intampla astazi

Publicat: 20 sept. 2018
14

Premierul Viorica Dancila a anuntat care este urmatorul pas pentru noua lege a pensiilor pentru a respecta calendarul propus pentru punerea actului normativ in aplicare. Proiectul va fi prezentat in aceasta dupa-amiaza sindicatelor si patronatelor la Palatul Victoria in cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social.

"Proiectul realizat de Ministerul Muncii se bazeaza pe principii sanatoase, care sa asigure sustenabilitatea sistemului de pensii publice, dar si venituri mai mari romanilor. Este un proiect bun, care rezolva, in primul rand, inechitatile din sistemul public de pensii si care va duce la cresteri substantiale a pensiilor. Acest proiect este rezultatul bunei guvernari, care impreuna cu alte masuri au dus la cresterea veniturilor pensionarilor", a anuntat, joi, premierul Viorica Dancila in deschiderea sedintei de Guvern.

Premierul a reaminitit ca de la preluarea guvernarii de catre actuala coalitie, pensiile au crescut in trei etape, de trei ori, ultima majorare aplicandu-se incepand cu 1 iulie 2018. "Astfel, punctul de pensie a crescut cu 26%, mai exact de la 871,5 lei la 1.100 lei, iar pensia minima garantata a crescut la 640 de lei", a declarat premierul.
Adauga un comentariu