Secretele istoriei

ANUNT DEVASTATOR pentru Dalai Lama

Publicat: 19 iun. 2016
3

Statele Unite sustin ca Tibetul este o parte inalienabila a Chinei si nu sprijina independenta Tibetului, a declarat sambata secretarul de stat american John Kerry, informeaza agentia Xinhua.

Intr-o convorbire telefonica cu ministrul chinez de externe Wang Yi, Kerry a afirmat ca politica SUA privind problema Tibetului ramane neschimbata si nu se va schimba.

Wang, la randul sau, a reiterat pozitia principiala a Chinei cu privire la problema Tibetului, indemnand partea americana sa nu intervina in afacerile interne ale Chinei si sa ia masuri practice pentru a proteja relatiile China-SUA, scrie Agerpres.

Vezi si VESTEA TRISTA anuntata de DALAI LAMA: ar putea fi ULTIMUL

Kerry a salutat succesul recentului Dialog Strategic si Economic SUA-China si al consultarilor la nivel inalt SUA-China, care au avut loc la Beijing la inceputul acestei luni, potrivit Agerpres.

Wang a declarat ca ultima runda a dialogului China-SUA a fost un succes datorita eforturilor comune ale ambelor parti.

Dialogul recent a trimis semnale clare ca ambele parti se angajeaza sa construiasca un nou tip de relatie majora, care va crea conditii favorabile pentru o dezvoltare sanatoasa si stabila in continuare a relatiilor China-SUA, a adaugat Wang, citat de Xinhua.

Adauga un comentariu