Coronavirus

Anunț făcut de Ursula von der Leyen: „Două vaccinuri anti COVID-19 ar putea fi autorizate luna viitoare în Europa“

Publicat: 20 nov. 2020
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un anunț extreme de important privind vaccinul anti COVID-19. Ursula von der Leyen a declarat că Uniunea Europeană ar putea da undă verde comercializării vaccinurilor Pfizer și Moderna în a doua jumătate a lunii decembrie. Totul depinde de rezultatele evaluării pe care Agenția Europeană a Medicamentelor o va face celor două seruri anti COVID-19.

Șefa Comisiei Europene susține că Uniunea a bătut palma cu 5 producători de vaccinuri anti COVID-19. Avantajul este că serurile folosesc 4 tehnologii diferite care ar putea fi eficiente pentru diverse segmente ale populației.

„EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor – n.r.) este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor și dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizația de punere pe piață pentru vaccinurile Biontech și Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a declarat Ursula Von der Leyen.

Ursula von der Leyen: „Poate că anumite vaccinuri funcționează mai bine în unele părți din populație decât altele”

Șefa Comisiei Europene a precizat că au fost încheiate contarcte cu cinci firme furnizoare ale posibilului vaccine anti COVID-19.

„Am adoptat 5 contracte cu BionTech, CureVac, Astra/Zeneca, Johnson&Johnson și Sanofi. Continuăm negocierile cu Moderna și suntem în tratative cu Novavax. A fost îmbucurător să vedem că toate statele membre au fost de acord să cumpere aceste vaccinuri și să rămână în portofoliul nostru. Acest portofoliu de 5 vaccinuri, să sperăm că 6 în curând, este important pentru că acoperă patru tehnologii de producție diferite. Poate că anumite vaccinuri funcționează mai bine în unele părți din populație decât altele”, a menționat Ursula Von der Leyen.

Ugur Sahin:  „Este posibilă lansarea vaccinului anti COVID-19 în decembrie“

Ugur Sahin, fondator și director BioNTech, a dat o veste extraordinară în legătură cu vaccinul anti COVID-19. Ugur Sahin a declarat că lansarea vaccinului împotriva COVID-19 în luna decembrie a acestui an este posibilă. Vineri, 20 noiembrie, va fi depusă cererea pentru autorizare în SUA, iar săptămâna viitoare, în Europa.

BioNTech şi Pfizer au anunțat săptămâna aceasta că vaccinul dezvoltat în colaborare a fost un succes în fazele de testare, dovedind o eficiență de 95%.

„Lucrăm la viteză maximă. Există șansa ca în acest an să primim aprobarea din SUA sau Europa sau ambele. Putem începe chiar să livram vaccinul în decembrie, dacă toată lumea colaborează foarte strâns”, a subliniat Ugur Sahin.

Ugur Sahin: „Lucrăm la o formulă îmbunătăţită“

Altfel, Ugur Sahin a anunțat că BioNTech lucrează la o formulă îmbunătăţită pentru vaccinul său care să permită transportarea acestuia la temperatura camerei.

Condiţiile de transport şi păstrare a vaccinului anti-COVID-19 sunt dificil de respectat: produsul trebuie ţinut la -75 grade Celsius, cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA, lucru care pune în mare dificultate multe țări cu sisteme de sănătate mai puțin dezvoltate.

Competitorii de la Moderna au precizat că se așteaptă ca vaccinul să poată fi transportat și depozitat timp de până la șase luni la minus 20 ° C, și apoi să rămână stabil odată dezghețat timp de 30 de zile dacă este refrigerat între 2° C și 8° C.

Săptămâna trecută, BioNTech și co-dezvoltatorii Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor ar putea împiedica mai mult de 90% dintre oameni să ia Covid-19. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste.

Comentarii
  • sa o credem pe tanti care dela prezenta tribuna spunea ca batranii sunt prea multi,au trait prea mult ,consuma prea mult si inutil din bugetul tarilor !!!!! autunci ne meritam soarta;purtati masca si -n somn !!

Adauga un comentariu