Stiri

Anunt important facut de Barack Obama despre „neutralitatea internetului”

Publicat: 10 nov. 2014
5
Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a vorbit in favoarea neutralitatii internetului

Obama a lansat un anunt prin intermediului unui videoclip prin care isi anunta planul pentru protejarea libertatii si a deschiderii de pe internet. Pe langa acel clip (pe care il puteti vedea mai jos), Obama a trimis si o scrisoare prin care spune ca el crede ca nicio companie de cablu sau vreun provider nu ar trebui sa poata limita accesul la internet.

Iata ce a spus Obama in scrisoarea publicata :

Un internet deschis este esential pentru economia Americii si din ce ce mai important pentru modul nostru de viata. Prin scaderea costurilor lansarii unei noi idei, pornirea unei noi miscari politice si aproprierea comunitatilor, a fost una dintre cele mai semnificative influente democratice cunoscute omului.

„Neutralitatea internetului” a fost esenta lui inca de la creare – dar este si un principiu care nu trebuie luat ca de la sine inteles. Nu putem lasa providerilor de internet sa restrictioneze cel mai bun acces sau sa aleaga castigatorii si invinsii in pietele online pentru servicii si idei. De aceea eu le cer astazi celor de la Federal Communications Commission (FCC) sa raspunda la cele aproape 4 milioanede cereri si sa implementeze cele mai puternice reguli pentru a proteja neutralitatea internetului.

FCC este o agentie independent si decizia finala este a lor. Cred ca ar trebui insa sa creez noi reguli pentru neutralitatea internetului si sa se asigure ca nicio companie de cablu sau de telefonie nu se va putea comporta ca un portar, restrictionand ceea ce poti si nu poti vedea online. Regulile pe care le cer sunt simple, psi de bun-simt care reflecta internetul pe care eu si cu tine il folosim in fiecare zi. Aceste reguli includ:

Citeste mai departe pe Yoda.ro

Adauga un comentariu