Stiri

Anunt important facut in aceasta noapte pentru toti cei care folosesc WhatsApp

Publicat: 20 feb. 2014

Facebook a anuntat ca va cumpara cu 16 miliarde de dolari o aplicatie de mesagerie instant. Aceasta este achizitia cea mai importanta din istoria celei mai populare retele de socializare din lume, relateaza AFP.

Este vorba despre aplicatia WhatsApp, iar Facebook va plati patru miliarde de dolari in numerar si 12 miliarde in actiuni. Pe langa cele 16 miliarde dolari, fondatorii si angajatii WhatsApp vor primi actiuni in valoare de trei miliarde dolari.

„WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimila”, a afirmat Mark Zukenberg.

„WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobila in timp real care detine o pozitie de lider si care creste foarte rapid”, subliniaza Facebook intr-un comunicat. Grupul dezvaluie ca WhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 70% sunt activi zilnic, si ca peste un milion de persoane isi deschid cont in fiecare zi.

Volumul de mesaje trimise se apropie de „volumul total al SMS-urilor operatorilor de telecomunicatii la nivel mondial”, a dat asigurari el.

Investitorii par mai putin entuziasti la Bursa din New York, unde actiunile Facebook au scazut cu 4,50%, la 65 de dolari, in jurul orei 22.30 GMT (00.30, ora Romaniei), dupa anunt.loading...

Adauga un comentariu