Actualitate

Anunt important pentru romani, chiar inainte de Florii. Ce se intampla cu recalcularea pensiilor

Publicat: 20 apr. 2019
1

Vesti bune pentru romani, chiar inainte de Florii. Zeci de mii de pensii au fost recalculate si puse in plata, in urma unui efort urias facut de toate casele de pensii din tara. 

Conform ministrului Muncii si Justitiei Sociale, dintre cele 33.000 de dosare de pensii recalculate, 30.000 dintre ele au fost puse in plata. Cu alte, cuvinte, acesti pensionari urmeaza sa-si incaseze banii.

"In primul rand, vreau sa le spun tuturor sa nu ia in seama nicio declaratie alarmanta ca nu sunt bani de pensii, cum ca nu avem prevazut in buget acest bani sau ca banii de majorari nu se vor acorda. Astfel de declaratii le-am numit eu la un moment dat iresponsabile si le cataloghez si acum la fel. Am avut parte de ele si pe perioada anului 2017 si pe perioada anului 2018. Mai mult decat atat, stim cu totii ca aceasta lege de recalculare a pensiilor nu era cuprinsa in programul de guvernare dar majoritatea parlamentara si-a asumat-o in parlament si noi am spus acum ca indreptam tot ce a fost facut, cumva, la nelalocul lui. Suntem in situatia in care care peste 33.000 de dosare de pensii au fost recalculate, in medie 30.000 vor fi puse in plata. Cu siguranta ca acum majoritatea pensionarilor, din acesti 30.000, au primit acasa diferentele de bani”, a spus ministrul Muncii si Justitiei Sociale Marius Budai, potrivit Mediafax. 

El a spus ca se va continua recalcularea pensiilor ”si cu acea majorare cu 15% a valorii punctului de pensie prevazuta pentru data de 1 septembrie 2019” si a dat asigurari ca, pana pe data de 15 aprilie, s-a incheiat ”plata a ceea ce inseamna pensia curenta a lunii aprilie, iar in ceasta perioada, pana astazi, s-au achitat si diferentele”.

In ceea ce priveste restul recalcularilor, ministrul a spus ca nu a fost nevoie de personal necesar la casele de pensii, unde s-a lucrat in forta, la nivelul tuturor caselor de pensii din tara, si a spus ca pentru celelalte dosare, care nu s-au calculat inca, urmeaza sa se faca trecerea lor prin modulul informatic, dupa ce vor fi scoase din arhive si fizic pentru a putea fi recalculate.

Adauga un comentariu