Actualitate

Anunț îngrijorător făcut de medicul Virgil Musta: Ce trebuie să faci dacă ești infectat

Publicat: 12 iul. 2020
Virgil Musta cu mască
Medicul Virgil Musta

Medicul Virgil Musta a făcut un anunț îngrijorător. Doctorul infecționist a demonstrat că virusul COVID-19 are efecte grave asupra creierului, dar și asupra altor organe.

Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a confirmat că noul coronavirus poate afecta creierul definitiv. Acesta susține că virusul ucigaș poate afecta și pancreasul, rinichii sau ficatul.

La nivelul creierului, din cauza infecției cu COVID-19 pot apărea mai multe forme de manifestare, susține medicul infecționist.

„Da, este adevărat. Și nu numai creierul poate fi afectat, ci și alte organe. Ficatul, pancreasul, rinichiul, intestinele. Toate pot fi afectate de acest virus nou. La nivelul creierului pot apărea mai multe forme de manifestare”, a spus Virgil Musta.

Anunț îngrijorător făcut de medicul Virgil Musta: Cum este afectat sistemul nervos

Medicul a adăugat faptul că virusul poate acționa direct asupra sistemului nervos, lucru ce cauzează encefalită. Aceasta este o boală gravă ce poate duce la o mortalitate ridicată.

„Virusul poate acționa direct în sistemul nervos, dând encefalită, o boală foarte gravă cu o mortalitate ridicată. Se pare că este una dintre cauzele de mortalitate în formele severe de boală. Apoi, tot la acest nivel, virusul poate aduce la tromboze cu ischemii la nivelul sistemului nervos și, astfel, să scoată din funcție o serie de zone din creier și să apară simptomatologii”, a precizat șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Doctorul a precizat că infecția cu coronavirus poate scoate din funcție o serie importantă de zone de creier, din cauză că poate aduce la tromboze cu ischemii la nivelul sistemului nervos.

„Virusul mai dă și o inflamație, atât la nivelul sistemului nervos, cât și prin nervii periferici, creând tulburări legate de motricitate, de sensibilitate, dureri de cap, o stare de senzație de greutate la nivelul capului”, a mai spus medicul.

Virgil Musta susține că noul coronavirus poate provoca și o inflamație la nivelul sistemului nervos și al celor periferice, cauzând astfel dureri de cap și tulburăride motricitate.

Ce riscăm dacă va continua creșterea numărului de cazuri

Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat că, dacă numărul de noi cazuri de infectare cu COVID-19 va crește în același ritm, se va ajunge la trierea pacienților care vor fi salvați în spitale.

„Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la la un moment dat numărul de cazuri va depăși capacitatea spitaleor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă.

Eu fac din nou un apel la populație să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică. Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile”, a afirmat medicul timișorean.

Vorbind despre spitalul unde își desfășoară activitatea, Virgil Musta a spus că aici s-a deschis o secție și pentru pacienții non-Covid, pentru a se putea asigura asistență medicală de specialitate și acestora.

Adauga un comentariu