Sport

Anunt SOC in Liga I! Ionut Negoita pleaca de la Dinamo. Cine vrea sa cumpere clubul?

Publicat: 25 sept. 2016
1

Proiectul „New Dinamo” al lui Ionut Negoita pare a fi un esec, iar patronul clubului a dat senzatia ca e mai decis ca niciodata sa renunte la actiuni. Desi multi si-au exprimat rezerva în privinta aparitiei unor investitori, Vasile Turcu a facut un anunta putin scontat, în direct la Digi Sport Matinal. Fostul actionar al „câinilor” a dezvaluit ca urmeaza sa aiba o întâlnire cu Nicolae Badea, fostul presedinte al Consiliului de Administratie al clubului, pentru a discuta în ce masura este oportun sa rascumpere clubul. Celor doi ar urma sa li se alature si alti oameni de afaceri potenti financiar, dupa modelul patentat în deceniul trecut.

„Nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu domnul Ionut Negoita. Dar o sa discut cu domnul Badea, poate reusim sa ne strângem câtiva actionari si sa preluam clubul. Trebuie sa formam un grup de 4-5 insi, sa punem fiecare câte doua milioane de euro pe an. Asa, s-ar crea un buget de 10 milioane, care e suficient pentru România în momentul actual. Ne gândim, dar sa vedem, pentru ca din fotbal nu scoti bani. Daca intram, suntem decisi sa facem treaba, nu poti sa te joci cu un club ca Dinamo”, a spus Turcu, la Digi Sport Matinal.

Întrebat daca, în masura în care Nicolae Badea nu va raspunde pozitiv la aceasta initiativa, ia în calcul sa investeasca singur, Turcu a spus: „Nu am bani sa sustin echipa pe cont propriu. La Dinamo trebuie investitii majore, cu un buget de 4-5 milioane de euro anual nu ai ce face. Domnul Negoita nu si-a dat seama ca Dinamo e un club prea mare”.

Cu Badea, Borcea si Turcu în conducere, Dinamo a tinut aproape în trecut aproape mereu, luptându-se pentru titlu. În 2007, ros-albii au cucerit ultimul campionat, reusind si o calificare pâna în 16-imile Cupei UEFA în acel an.
130-135 milioane euro a fost averea maxima a lui Turcu, în 2010, conform Forbes.

Adauga un comentariu