Magazin

ANUNT SOC: Unul din cei mai iubiti actori de la Hollywood se retrage din lumea filmului

Publicat: 05 sept. 2013
1

Jack Nicholson a anuntat ca se retrage din industria cinematografica. La cei 76 de ani, actorul este considerat o legenda a Hollywood-ului datorita rolurilor sale memorabile, printre care se numara: printre care se numara Batman (1989), Chinatown, Zbor deasupra unui cuib de cuci, Mai bine nu se poate, Cartita.

Dupa o cariera de cinci decenii, Jack Nicholson vrea sa se retraga din lumina reflectoarelor, din cauza ca se confrunta cu pierderi de memorie, potrivit declaratiei facute presei de peste ocean de un apropiat a actorului, noteaza The Telegraph.

„La cei 76 de ani ai sai, Jack se confrunta cu serioase probleme de memorie si nu mai poate memora replicile”, a precizat sursa.

Jack Nicholson detine trei premii Oscar, fiind nominalizat la acest titlul de 12 ori. A castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor de doua ori, pentru „Zbor deasupra unui cuib de cuci” si pentru filmul „Mai bine nu se poate”. A castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru filmul „Cuvinte de alint” din 1983.

Jack Nicholson a castigat sapte premii Globul de Aur si a primit premiul Kennedy Center Honor în 2001. În 1994 a devenit unul dintre cei mai tineri actori premiati cu premiului Institutului American de Film pentru întreaga activitate.

Adauga un comentariu