National

ANUNT ULUITOR despre Autostrada DEMOLATA. Nimeni nu crede ca e posibil

Publicat: 09 aug. 2016
1

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) anunta ca a avizat, marti, solutia tehnica pentru portiunea de 200 de metri ”scufundata” din lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie.

Lucrarile la acest tronson, efectuate de CNADNR in regie proprie, au demarat in luna aprilie a acestui an. Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, care a vizitat luna trecuta lotul 3, a cerut terminarea lucrarilor si redeschiderea circulatiei in septembrie.

Proiectul tehnic pentru refacerea gropii de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orastie a fost aprobat in ciuda avertismentelor transmise de catre mai multi specialisti, potrivit carora aceasta se va surpa din nou, daca nu va fi aplicata o solutie tehnica diferita.

In cadrul sedintei de marti, proiectul tehnic a fost avizat cu 12 voturi pentru si patru impotriva. Solutia tehnica presupune saparea de transee, care au rol sa dreneze apa acumulata in fundatia autostrazii, cu distanta variabila intre ele

Solutia tehnica avizata presupune executia a sase transee drenante, la o adancime de sapte metri, transversal amprizei autrostrazii, distanta dintre acestea fiind variabila”, se arata in comunicat.

Proiectantul va trebui sa stabileasca detaliile de executie si sa asigure asistenta tehnica pe intreaga perioada de executie a lucrarilor. De asemenea, acesta urmeaza sa gaseasca solutiile de remediere pentru celelalte zone cu degradari si prezentate in cadrul CNADNR pentru avizare.

Solutia tehnica aleasa de CNADNR in cazul lotului 3 a fost aspru criticata si de catre specialistul in infrastructura Mihai Craciun, unul dintre fondatorii asociatiei Construim Romania.

Adauga un comentariu