Curiozitati

Anuntul facut de Guvern: Se dau cate 3.000 de euro, incepand de astazi

Publicat: 22 mai 2019
9

Vesti imense asteptate de catre toti romanii. Un program extrem de important a fost lansat. Este vorba de multe mii de euro pentru producatori, iar acum rezultatele se vad. Totul a devenit oficial.

Programul guvernamental „Tomate 2019” a fost lansat, oficial, miercuri, la Botosani, primele productii de rosii fiind livrate pe pietele din municipiul resedinta de judet. Prefectul judetului Botosani, Dan Slincu, si seful Directiei pentru Agricultura, Cristian Delibas, au asistat la prima recoltare de tomate din solariile unui producator particular din localitatea Hudum, comuna Curtesti.

Implementarea programului guvernamental este in anul al treilea an. Avand in vedere ca in primul an am avut 65 de producatori inscrisi, in anul al doilea, 102, si astazi, 91, si urmeaza in ciclul doi sa se mai inscrie producatori, e automat un succes pentru judetul Botosani acest program”, a afirmat Cristian Delibas.

Constantin Aniculaiesei participa pentru al treilea an la Programul „Tomate”, despre care spune ca l-a incurajat sa cultive rosii, dar si sa investeasca in acest sector al agriculturii.  „Pentru noi, programul nu este bun, ci foarte bun. In primul rand, ne-a incurajat. Cand am vazut ca am primit 3.000 de euro, eu am investit 30.000 si am facut solariul. Al doilea an, am mai primit 3.000 si am investit 40.000 si am pus centrala termica”, a precizat Aniculaiesei, conform Agerpres.

Producatorii de tomate primesc anual un sprijin financiar din partea statului de 3.000 de euro pentru fiecare 1.000 de metri patrati de sere cu rosii.
 

Adauga un comentariu