National

Anunțul făcut de polițiști in cazul disparitiei lui Sebastian

Publicat: 17 ian. 2021
Sebastian, baiatul disparut din Arad
Politia a facut noi precizari in cazul disparitiei lui Sebastian, baiatul disparut din Arad

Căutările lui Sebastian au fost reluate sâmbătă, 16 ianuarie. 16 polițiști și cinci autospeciale, 6 jandarmi cu două autospeciale, 12 pompieri cu trei autospeciale, 20 de voluntari cu 5 autoturisme de teren și pădurari au plecat pe urmele copilul dispărut acum o săptămână din Vânători, un sat din județul Arad. Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad, spune că „nu sunt indicii de răpire, în condițiile în care orice informație verosimilă a fost verificată”.

La lăsarea nopții s-a încheiat o nouă zi de căutări. Zăpada proaspăt așternută a făcut imposibilă folosirea câinilor de urmă.

„Nu avem noutăți, dar toate persoanele implicate, polițiști, pompieri, pădurari și voluntari, speră să-l găsească pe Sebastian”, a spus Claudia Iuga, purtător de cuvânt al Poliției Arad. Pe 14 ianuarie, un bătrân de 61 de ani a fost găsit după două săptămâni de la dispariție. A fost o veste care aduce speranță.

„Se investighează toate pistele, orice informație verosimilă. Nu există indicii de răpire”, spun polițiștii implicați în cercetări. „A fost audiat tot satul”, completează ei.

Căutările cuprind o zonă de câmpie întinsă, brăzdată de canale și canalicule agricole.

Sebi a dispărut fără urmă de sâmbătă. Mama sa crede că a fost răpit

Sebastian are 1,20 metri înălțime, păr șaten, fața ovală și constituție astenică. Autoritățile fac apel către cei care dețin informații despre unde s-ar putea afla minorul să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

„Este strigător la cer prin ce trec, nu îmi vine să cred ce trăiesc. Nu pot pune capul pe pernă că pruncul meu nu este în casă. Cineva l-a furat, pentru că nu este nicio urmă de el. Au căutat atâția polițiști, jandarmi aici, pe hotar, se găsea ceva. Care l-a furat îl rog din tot sufletul să mi-l aducă, să vină cu el”, a spus Adela Orădan, mama copilului.

Sebi a plecat sâmbătă de acasă la joacă. Într-un moment de neatenție se pare că s-a îndepărtat de grupul de copii cu care se juca. De la orele 16.30 ale zilei de sâmbătă copilul de 7 ani nu a mai fost văzut. Polițiștii orașului Chișineu-Criș au fost sesizați de mama copilului prin 112 după orele 19.00 când deja se înserase de-a binelea.

Ea le-a spus oamenilor legii că fiul ei a plecat, în jurul orei 16.30, de acasă. Se pare că acesta s-a îndreptat spre o stână din extravilanul localității și nu s-a mai întors.

Apropiaţii lui Sebastian spun că , în ciuda vârstei, băiatul știa foarte bine zona. Este prea puțin probabil să se fi rătăcit.

„Ciobanul a zis că la 4 a venit cu oile și l-a văzut pe copil acolo și după un timp nu a mai știut nimic de el. El a crezut că s-a întors acasă. Bănuiesc că copilul, din greșeală, a ieșit la asfalt, l-a luat careva cu mașina și nu mai vrea să-l dea”, a declarat tatăl lui Sebastian la ProTV.

Comentarii
Adauga un comentariu