Magazin

Anuntul NEASTEPTAT al gigantului COCA-COLA

Publicat: 21 oct. 2014

Grupul american Coca-Cola va lansa un nou plan destinat reducerii cheltuielilor anuale cu trei miliarde de dolari pana in 2019, dupa ce profitul si veniturile inregistrate de cel mai mare producator mondial de bauturi racoritoare au scazut in trimestrul al treilea, transmite Bloomberg.

Potrivit rezultatelor trimestriale publicate marti, in trimestrul al treilea profitul net al CocaCola a scazut cu 13,6% in ritm anual pana la 2,11 miliarde de dolari in timp ce vanzarile au scazut pana la 11,98 miliarde de dolari, sub estimarile analistilor intervievati de Bloomberg care mizau pe vanzari de 12,1 miliarde de dolari. Chiar daca volumul global al vanzarilor a crescut cu 1% in trimestrul al treilea, consumul de bauturi racoritoare a scazut cu un procent in America de Nord si cu 5% in Europa.

Citeste si Coca-Cola Romania schimba strategia. Ce a aparut in Bucuresti

Directorul general de la Coca-Cola, Muhtar Kent este criticat de investitori ca nu reuseste sa contracareze tendinta de scadere a vanzarilor de bauturi racoritoare ca urmare a ingrijorarii consumatorilor fata de obezitate si indulcitorii artificiali. ‘Recunoastem ca trebuie sa majoram amploarea si ritmul schimbarii pe masura ce ne confruntam cu un mediu macroeconomic dificil’, a declarat Muhtar Kent, intr-un comunicat de presa.

Citeste si Salariu FABULOS. Cel mai bine platit roman incaseaza lunar 800.000 de dolari

In luna februarie a acestui an, Coca-Cola a anuntat un prim plan de economii destinat reducerii costurilor cu un miliard de dolari pana in 2016. In plus, pentru a-si relansa vanzarile Coca-Cola a intrat pe piata bauturilor energizante prin preluarea unui pachet de 16,7% din actiunile firmei Monster Energy pentru 2,15 miliarde de dolari.

Citeste si Cele mai NEBUNESTI metode contraceptive folosite de femei de-a lungul istoriei!

Si PepsiCo Inc., pricipalul rival al Coca-Cola, a demarat un program de reducere a costurilor. Directorul PepsiCo, Indra Nooyi, si-a propus sa reduca costurile cu cinci miliarde de dolari in urmatorii cinci ani pentru a imbunatati performantele financiare ale companiei pe fondul incetinirii vanzarilor de bauturi carbogazoase.

Coca Cola Hellenic, la care grupul american Coca Cola are o participatie de 23%, este cea mai mare companie din industria bauturilor non-alcoolice din Romania. Coca-Cola HBC Romania are sediul social in Voluntari si detine trei fabrici de imbuteliere pe teritoriul tarii, localizate in Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei.loading...

Adauga un comentariu