Magazin

ANUNTUL pe care VODAFONE l-a transmis tuturor utilizatorilor din Romania

Publicat: 27 iun. 2014
1

Vodafone le-a trimis tuturor abonatilor sai un mesaj, prin care ii anunta de noile reglementari in domeniul apelurilor facute in roaming. Vodafone si-a anuntat utilizatorii ca vor beneficia de alte tarife pentru apelurile de voce si traficul de date in roaming.

Citeste si: Vodafone scoate un telefon ieftin pentru utilizatorii de Facebook

„Conform reglementarilor UE, de la 1 iulie 2014 se reduc tarifele pentru apelurile de voce si trafic de date in roaming in tarile Uniunii Europene. Detalii despre noile tarife, dar si informatii despre cele mai bune optiuni de roaming, gasesti pe site-ul Vodafone”.

Astfel, utilizatorii vor plati maximum 0,19 euro/minut (fara TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fara TVA) pentru primirea unui apel si cel mult 0,06 euro (fara TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), cea mai mare reducere fiind inregistrata in cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB (fara TVA).  

Citeste si: MUTARE BOMBA facuta de RCS&RDS. Clientii pot folosi reteaua Vodafone

Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligati sa il respecte in cadrul planului tarifar de baza (Eurotarif), dar ei pot sa puna la dispozitia clientilor tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanta. ANCOM le recomanda utilizatorilor sa analizeze oferta furnizorului propriu inainte de a pleca in calatorie, pentru a alege planul tarifar care se potriveste cel mai bine nevoilor proprii de comunicare.

Pentru a compara toate tarifele de telefonie si internet disponibile pe piata in acest moment, utilizatorii pot accesa www.veritel.ro, comparatorul de oferte telecom creat de ANCOM.

Citeste si: Vodafone si anuntul surprinzator: Vinde actiunile la Verizon

Aplicarea noilor tarife se face automat si in mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming si folosesc planurile tarifare de baza, fara a fi necesara incheierea unui abonament suplimentar. In plus, pentru a evita socul facturilor mari, rezultate din utilizarea serviciilor de date, utilizatorii care calatoresc in afara tarii primesc avertizari prin intermediul unor mesaje-text, email-uri sau ferestre pop-up, in cazul in care costul datelor descarcate se apropie sau depaseste pragul prestabilit de 50 euro sau un alt prag ales in prealabil.

Adauga un comentariu