National

Anuntul surpriza facut de Ciolos dupa Brexit

Publicat: 27 iun. 2016
1

Premierul Dacian Ciolos considera ca dupa Brexit Romaniei i se deschid oportunitati politice interne, de colaborare a partidelor pentru un proiect de tara, economice, prin atragere de noi investitii, si geostrategice, care ar face ca punctele sale de vedere sa fie auzite la Bruxelles.

„Momente de criza, cum este acesta, sunt si momente de noi oportunitati. In astfel de momente este important sa iei decizii clare, ferme si de asta intalnirea pe care am avut-o la sfarsitul saptamanii trecute la Presedintie cu liderii partidelor politice e semnificativa pentru ca aceasta intalnire poate sa fie premiza unui nou proiect de tara chiar in an electoral fiind sau oricum a unor principii, valori si masuri pe care sa ne punem de acord, presedintele tarii, Guvernul actual, partidele politice care vor urma sa participe la alegeri si sa guverneze imediat dupa alegeri tocmai pentru a transforma acest moment in oportunitate”, a spus Ciolos luni la postul public de radio.

In opinia premierului, sunt si oportunitati economice, nu doar politice, avand in vedere faptul ca indicatorii macroeconomici si fiscalitatea scazuta pot atrage noi investitii.

„E important sa consolidam aceasta imagine pozitiva printr-un bun control al bugetului, sa dam clar sentimentul ca tinem in mana bugetul public si ca in felul acesta tinem in mana si potentialul de dezvoltare economica. Vor trebui luate masuri in perioada imediat urmatoare pentru ca crestere economica sa nu mai fie atat bazata pe consum, cat sa o mutam spre productie si asta presupune investitii- si asta inseamna atat ameliorarea investitiilor publice, cat si stimularea investitiilor private. Trebuiesc luate masuri si de consolidare a capitalului romanesc, pentru ca o dezvoltare durabila a economiei si a cresterii economice nu se poate baza doar pe investitii straine”, a explicat premierul.

O alta oportunitate este, in opinia lui Dacian Ciolos, modul in care punctul de vedere al Romaniei se poate face auzit la Bruxelles.

„Romania care de multe ori, si inainte, dar mai ales dupa aderare, s-a tot plans ca punctele de vedere pe care le are nu sunt suficient integrate si ascultate la Bruxelles, acum, vom avea oportunitatea, daca avem un proiect de tara, daca stim ce vrem acasa, sa putem sa sustinem aceste puncte de vedere si la Bruxelles”, a concluzionat premierul.
Adauga un comentariu