International

Anunțul trist făcut de OMS: numărul deceselor de COVID-19 s-ar putea dublă înainte că vaccinul să fie funcțional

Publicat: 27 sept. 2020
OMS

Numărul de decese asociate noului coronavirus s-ar putea dubla la 2 milioane înainte ca un vaccin de succes să fie utilizat pe scară largă, a declarat vineri un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Scenariul sumbru venit de la OMS nu se reduce la asta: numărul morților ar putea fi chiar mai mare, spune Mike Ryan, șeful programului de urgență al OMS, fără acțiunile concertate ale guvernelor pentru a reduce pandemia.

„Dacă nu facem acest lucru, numărul despre care vorbiți (2 milioane de decese – n.red) nu este doar imaginabil, dar, din păcate, este foarte probabil”, a spus oficialul OMS, vineri, într-un briefing.

Predicția lui Mike Ryan a venit pe fondul apropierii numărului total de decese cauzate de coronavirus de 1 milion de victime, la nouă luni de la descoperirea virusului din China.

Speranțe cu privire la vaccinul anti-COVID

China preconizează ca până la sfârşitul acestui an să producă 610 milioane de doze ale mai multor vaccinuri împotriva covid-19 – şi că această producţie anuală ar urma să crească la peste un miliard de doze în 2021 – au anunţat vineri, la Beijing, oficiali chinezi în domeniul sănătăţii, care dau asigurări că ţara lor se află în frunte în acest domeniu.

Punerea la punct a 11 vaccinuri chinezeşti – din 59 de proiecte în total – a intrat de-acum în faza testelor clinice, a subliniat în această conferinţă de presă ministrul chinez al Sănătăţii Wu Yuanbin.

”În prezent, activitatea de cercetare şi de dezvoltare în China a unor vaccinuri împotriva covid-19 ocupă, per ansamblu, o poziţie de prim-plan”, a adăugat el.

”Am constatat că siguranţa vaccinurilor este la un nivel bun şi că nu există efecte indezirabile grave”, a mai anunţat Wu Yuanbin.

Sute de milioane de vaccinuri CORONAVIRUS

Sute de milioane de persoane – care deţin un loc de muncă considerat esenţial în porturi, spitale şi în alte sectoare cu risc – au fost deja vaccinate, cu titlu experimental cu un vaccin – începând din iulie -, au anunţat aceşti oficiali, potrivit cărora acest program se bucură de susţinerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

”Siguranţa vaccinului folosit de urgenţă a fost autentificată întru totul, însă eficienţa sa nu a fost certificatăîn mod complet”, a precizat Zheng Zhongwei, din cadrul Comisiei Naţionale chineze de Sănătate, care a promis ca produsul final să fie ”accesibil” marelui public.

 

 

Adauga un comentariu