Magazin

Anvelope online – de ce să alegem să cumpărăm din magazinele online

Publicat: 16 nov. 2021

Cumpărăturile online sunt la o mai mare căutare în ultima perioadă, tot mai multe magazine din diverse domenii mutându-și activitatea în spațiul virtual. Din dorința de a veni în întâmpinarea clienților, magazinele online pun la dispoziție tot felul de produse și servicii.

Același lucru îl fac și magazinele de piese auto, cum ar fi cele care se ocupă de comercializarea de anvelope auto.

Deși pare un produs delicat, care necesită o deosebită atenție la achiziție, este destul de ușor de achiziționat și din magazinele online. Atât timp cât știm să citim și să interpretăm simbolurile înscrise pe produs, vom putea face achiziții în siguranță, fără frică legat de o eventuală eroare la comandă și o neconcordanță între produsul dorit și cel comandat.

Cum interpretăm simbolurile înscrise pe cauciucuri?

Cu siguranță ați observat cel puțin o dată faptul că fiecare cauciuc are un simbol înscris pe el. Simbolurile înscrise descriu modelul, astfel încât să putem ulterior să ne ocupăm singuri de achiziția lor, chiar și online. Așadar, întâlnim următoarele:

  • Lătimea anvelopei în milimetri (de exemplu 245).
  • Raportul dintre înălțimea transversală a anvelopei și lățimea acesteia. Spre exemplu 45, pe care îl interpretăm ca înălțime, ce reprezintă 45% din lățimea anvelopei (45% din 245).
  • R: radial, care reprezintă construcția radială a carcasei pe care anvelopa o are.
  • Diametrul cercului interior, care se măsoară în inch.
  • Indicele de greutate, care indică sarcina maximă măsurată în livre. Acesta ne arată care este sarcina maximă pe care o anvelopă o poate susține la presiune optimă. Acest indice apare în două locuri pe  Spre exemplu, un indice de 91 semnifică faptul că o anvelopă poate suporta cel mult 615kg, la 2.5b.

Acordând o atenție importantă caracteristicilor înscrise pe anvelopele din dotare, ne putem orienta spre magazinele online pentru achiziții. Iar astfel de achiziții vin la pachet și cu o serie de avantaje majore.

Care sunt așadar avantajele de care ne bucurăm atunci când achiziționăm cauciucuri online?

  • Informare în timp real: accesând website-ul unui magazin online pot fi verificate cu ușurință stocurile. Astfel, avem acces în timp real la stocul de produse, la caracteristicile fiecărui produs și la prețurile acestora. Tot în timp real putem face comparații între mai multe produse sau putem afla păreri de la alți cumpărături. Secțiunea de recenzii pe care produsele online o au este o bună modalitate de a aflat păreri împărtășite și de alți utilizatori ai produselor. De asemenea, pot fi adresate și întrebări echipei de suport, având în acest fel și acces la asistență de specialitate.
  • Varietate de produse: accesând un website cu anvelope online avem ocazia de a vizualiza într-un singur loc o mare diversitate de produse. Producători diferiți își unesc produsele sub același website, făcând în acest fel mai ușoară căutarea de produse.
  • Prețul mai bun: desfășurând activitatea în mediul online, sunt din start reduse cheltuielile cu menținerea afacerii. Așadar, prețul produselor nu are adaosul pe care l-ar avea dacă ar fi prezentate într-un magazin fizic. De asemenea, ocazional, retailerii oferă reduceri de preț sau promoții speciale.
  • Confort sporit: alegând să achiziționăm cauciucurile online, o putem face în orice moment al zilei și din orice loc dorit, nefiind condiționați de programul magazinului. Produsele pot fi vizualizate și adăugate în secțiunea de favorite sau în coșul de cumpărături, iar după comparații și analize bine făcute, pot fi achiziționate.
  • Transportul produselor nu este o problemă, întrucât acestea sunt livrate prin curier oriunde se dorește. Fie că dorim să le primim la locuință, fie le trimitem direct la sediul mecanicului, adresa de livrare poate fi aleasă oriunde. În cazul unei nepotriviri însă, produsele comandate online pot fi returnate cu ușurință într-un termen de câteva zile.

Fiind vorba de achiziții din magazinele online, ne putem lovi însă uneori și de situații cu stoc critic sau o perioadă mai mare de livrare, datorat comenzilor multe sau aglomerației pe care o au firmele de curierat. De cele mai multe ori însă, produsele sunt livrate în cel mult 5 zile lucrătoare. Pe lângă atenția pe care trebuie să o acordăm specificațiilor produselor, recomandat este să alegem un comerciant de încredere, care oferă doar produse de înaltă calitate.Anvelope Discount oferă clienților o gamă variată de produse, asistență de specialitate, cât și un ghid de întreținere a anvelopelor.

Adauga un comentariu