Eveniment-Social

Apa cu portia in Zona Metropolitana! In comuna Tomesti este ca in desert

Publicat: 23 aug. 2013
1

@ Localnicii din Vladiceni au ajuns sa se gandeasca sa sape din nou fantani, din cauza faptului ca reteaua de apa este mai mult defecta

Iesenii din zona metropolitana au ajuns sa cerseasca o lingura de apa. Potrivit localnicilor, problema furnizarii apei a ajuns intr-atat de grava, incat a devenit subiect de banc. Printre localnicii din Vladiceni circula chiar o anecdota. „E ca in bancul acela ca saptamana asta s-a intrerupt apa de doua ori: o data trei zile si o data patru. E de rasul lumii ce se intampla cu noi”, sustine Mihai Marcu.

Reclamatiile curg pe banda rulanta la ApaVital, firma care gestioneaza sistemul de alimentare cu apa. De fiecare data cand se intervine pentru repararea conductei, aceasta se sparge la cativa metri distanta. Potrivit localnicilor, rare au fost cazurile cand au avut apa constant, mai mult de patru zile pe saptamana. „Reteaua este una execrabila. De o luna de zile, in fiecare miercuri sau joi se opreste apa pana in saptamana urmatoare. Conducta se sparge undeva langa biserica noua, noi sunam la ApaVital, ei trimit un salariat sa inchida vana ca sa nu fie pierderi si ne trec pe lista de asteptare. Ne dau drumul la apa dupa cateva zile. Apoi iar se sparge conducta si o tinem tot asa. Eu am platit 60 de milioane ca sa am apa de baut, ca nu am fantana. Am toate facturile la zi. Am ajuns bataia de joc saptamanala a celor de la ApaVital”, a declarat Grigore Tamas din Vladiceni.

Potrivit reprezentantilor ApaVital, problema retelei din comuna Tomesti este una cunoscuta, fiind deja inceputa o remediere a situatiei. „Din cauza faptului ca acea conducta a fost subdimensionata, dar a si fost facuta de constructor mai mica decat era prevazut in proiect, apar foarte des avarii. Noi am preluat reteaua fara sa stim ce este in pamant. Oricum, am inceput remedierea. Anul trecut pe zona Tomesti – Chicirea s-au schimbat mai multe tronsoane de 200 sau chiar 500 de metri si rezultatele se vad. Speram ca cei din conducere sa gaseasca o solutie pentru continuarea investitiilor si la reteaua din Vladiceni. Sesizarea domnului Tamas are carater prioritar pentru solutionare. Sambata sau duminica cel tarziu se va remedia problema”, a declarat ieri Gheorghe Murarasu, de la ApaVital.

Comentarii
  • Fanica! Sa te arda iadul cu Anton cu tot! Nu va mai ajunge cat a-ti furat? Anton abia ai scapat de puscarie. DNA cand urmeaza Fanica, Doinel si toata gasca flamanda?

Adauga un comentariu