Actualitate

Apa de gură poate avea și alte întrebuințări. Un bun odorizant, te scapă de mătreață, ba chiar tratează și acneea

Publicat: 17 dec. 2020
apa de gură întrebuințări
Puțină lume știe că apa de gură are și multe alte întrebuințări inedite

Cu siguranță, nu multă lume știe că apa de gură poate avea multe alte întrebuințări, iar la unele dintre acestea probabil nu te-ai fi gândit. Așadar, ea poate fi folosită ca odorizant, dezinfectant, repelent, tratează micoza piciorului, înlătură mătreața, ba chiar tratează și acneea. Nu în ultimul rând, este de mare ajutor și în activitățile din grădină.

Cu toții folosim apa de gură deoarece ne oferă o respirație proaspătă și un sentiment de confort. În linii mari, o putem considera un produs esențial pentru igiena personală. Însă dincolo de proprietățile sale antiseptice și dezinfectante, ea poate avea multe alte întrebuințări inedite. În cele ce urmează vă prezentăm câteva modalități de a folosi acest produs de igienă orală.

Apa de gură, întrebuințări inedite

Acest produs de igienă orală este un bun odorizant pentru coșul de gunoi dar și dezinfectant pentru periuța de dinți. De asemenea, eliminarea puricilor de pe animalele de companie se poate face dacă aplicăm apă de gură pe blana acestora. Ba chiar ajută și la calmarea mâncărimilor provocate de muşcături de insecte și calmează iritaţiile.

O altă întrebuințare este tratarea micozei piciorului, prin înmuierea zonei afectate în apă de gură. Sau mai putem elimina mirosul neplăcut de la subraț cu acest produs de igienă orală. Totodată, ajută și la curăţarea vasului de toaleta prin turnarea unei cantităţi mici de apă de gură, care va dizolva depunerile de calcar şi va elimina mirosurile neplăcute.

Nu în ultimul rând, înlătură mătreața dacă masăm cu ea scalpul după spălarea părului. Și în cazul acneei dă rezultate bune dacă o aplicăm pe zonele afectate. Acest produs mai este bun pentru curățarea monitoarelor de calculator sau a ecranelor telefoanelor.

Apa de gură este bună și în grădină

Acest produs nu este bun doar pentru igiena ta orală, ci și pentru a-ți proteja și ajuta grădina. Deoarece are proprietăți anti-fungice, te ajută să scapi de mucegaiul de la plante. Pentru asta trebuie să faci o soluție de 1/4 cu apă. De asemenea, le împiedică pe pisici să își facă nevoile în locuri nepermise. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi o soluție diluată pe lângă plante iar pisicile nu își vor mai face nevoile acolo.

Mai mult, apa de gură te ajută să scapi de afide. Iată cum trebuie să procedezi: într-un recipient cu pulverizator, adaugă în părți egale apă de gură și apă. Apoi, pulverizează această soluție peste plantele care au afide. Dacă adaugi și puțin săpun lichid, vei face această soluție și mai puternică! Așadar, apa de gură are o mulțime de întrebuințări care mai de care mai folositoare.

Adauga un comentariu