Remedii naturiste

Apa de orez: 5 moduri ingenioase de utilizare

Publicat: 23 ian. 2021
apa de orez
Bogata în vitamine, fibre și minerale, apa de orez are virtuți digestive și energetice valoroase pentru oricine știe să o folosească.

Această cereală a fost consumată în toată lumea de milenii și în 1001 feluri. Bogata în vitamine, fibre și minerale, apa de orez are virtuți digestive și energetice valoroase pentru oricine știe să o folosească. Iata 5 moduri ingenioase de utilizare ale apei de orez!

Apă de orez face părul să strălucească

Vrei un par mai moale, mai strălucitor și mai ușor de pieptănat? Cu această apă de gătit, este posibil, datorită amidonului care înmoaie fibra părului. Lăsați apa să se răcească după gătit și puneți-o deoparte pentru clătire. După ce utilizați această apă de clătire, lăsați-o să acționeze câteva minute înainte de a clăti cu apă curată.

Tratează diareea si gastroenterita

Gastroenterita sau diareea se pot întâmpla oricui. Dar apa de orez va ajuta la calmarea acestor tulburări intestinale și iritații intestinale datorită amidonului său. În plus, ajută la rehidratarea corpului, dat fiind faptul că acesta pierde mult lichid în timpul unui atac diareic. Dacă gustul acestei ape vă deranjează, puteți adăuga o lingură de miere și/sau scorțișoară.

Ajuta digestia

Conținutul ridicat de fibre îi permit să ne refacă flora intestinală și să combată disconfortul digestiv. Balonarea și gazele, precum și crampele și durerea asociate, se diminuează. Pentru a beneficia de beneficiile sale digestive, trebuie să consumați doar un pahar de apă de orez pe zi.

Un produs foarte benefic pentru piele

Este cunoscut faptul că pudra de orez este foarte benefică pentru piele, dar nici apa de orez nu este de ignorat. Incălzita sau răcita, apa de gătit a orezului poate fi folosită într-adevăr pentru a hidrata pielea profund. Pe lângă acest efect hidratant, luptă și împotriva îmbătrânirii celulare și a senzației de piele iritată. Toate aceste efecte se datorează în special bogăției sale în antioxidanți antiinflamatori. Componentele sale îi permit, de asemenea, să protejeze pielea de efectele nocive ale soarelui. Pe termen lung, apa de orez va înmuia de fapt pielea și va strânge porii în timp ce calmează iritatia. Pentru a face acest lucru, folosiți-o doar ca loțiune și clătiți ușor. De asemenea, poate fi adăugata pur și simplu in apa de baie.

Apa de orez pentru recâștigarea energiei

Iarna, dar și în perioadele obositoare, se poate sa avem un moral scăzut și putem suferi pierderi de energie. În loc să pariați pe băuturi energizante, de ce să nu alegeți apa pentru gătitul orezului? Este într-adevăr bogata în vitamine și minerale (vitamine B, fier, magneziu, potasiu, zinc).

Adauga un comentariu