Economic Local

Apa potabila este furnizata doar dimineata si seara in mai multe zone, din cauza turbiditatii

Publicat: 11 iun. 2019
1

Operatorul pentru serviciile de apa-canal a impus un program de furnizare a apei în mai multe zone din judet. Din cauza turbiditatii crescute a râului Prut, determinata de precipitatiile consistente înregistrate în ultima perioada, ApaVital nu poate efectua operatiunile de tratare a apei în Statia de tratare din localitatea Sculeni.

În aceste conditii, pâna la revenirea la normal, ApaVital se afla în situatia de furniza apa potabila dupa program, zilnic, în intervalul orar estimat 07:00 – 09:00 si 19:00 – 21:00, catre utilizatorii din localitatile Tiganasi, Cârniceni si Mihail Kogalniceanu.

Vezi si: Apavital cumpara echipamente pentru tratarea apei potabile

De asemenea, pana joi vor fi efectuate operatiuni de spalare a tronsoanelor de conducte aferente retelelor de distributie a apei potabile in judetul Iasi. Din acest motiv, în intervalele orare estimate 08:00 – 20:00, se recomanda utilizatorilor din localitatea Fântânele, comuna Fântânele, sa nu utilizeze apa furnizata pentru consum casnic la functionarea masinilor de spalat sau a centralelor termice de încalzire.

Vezi si: Intalnire intre conducerea ApaVital si operatorii de apa-canal din Republica Moldova

Precipitatiile consistente înregistrate în ultimele zile în bazinul hidrografic al râului Prut au determinat antrenarea masiva de aluviuni, o eventuala crestere a turbiditatii apei cu mult peste limita admisa putând duce la imposibilitatea tratarii apei în unele statii de tratare.

Vezi si: Modificari in modalitatile de plata a facturilor ApaVital Iasi

"ApaVital a reusit sa gestioneze situatia pâna în acest moment, producând apa potabila în toate statiile de tratare alimentate din sursa Prut, însa nu poate fi exclus pericolul întreruperii procesului în unele zone, în cazul în care precipitatiile si viiturile vor determina cresterea turbiditatii apei, au explicat reprezentantii ApaVital Iasi. Zonele care ar putea fi afectate de o astfel de situatie sunt urmatoarele: satul Bohotin, alimentat din Statia de tratare a apei Raducaneni; satul Mosna, alimentat din Statia de tratare a apei Gorban; satele Zberoaia, Gura Bohotin, Scoposeni, Gorban si Podu Hagiului, alimentate din Statia de tratare a apei Gorban.  

Adauga un comentariu