Eveniment-Social

Apa potabila intrerupta in zona Harlau!

Publicat: 14 oct. 2016
1
Din cauza precipitatiilor abundente inregistrate in ultimele zile, se constata o crestere a turbiditatii apei in acumularea Parcovaci, care reprezinta sursa de apa bruta pentru zona Harlau. Cresterea turbiditatii apei este consecinta aportului de debit de pe cursul superior al raului Bahlui, care alimenteaza lacul Parcovaci, care prezinta depozite de nisipuri feruginoase si afluenti care traverseaza zone impadurite, bogate in vegetatie, din zona limitrofa lacului. Intrucat variatiile de calitate a apei brute din sursa de suprafata a lacului Parcovaci, administrata de A.N. Apele Romane, influenteaza procesul de tratare, Statia de tratare a apei din orasul Harlau nu poate functiona corespunzator atunci cand valorile de turbiditate a apei brute sunt crescute, timpii de tratare fiind mult mai mari, pentru a permite decantarea apei.

Citeste si: Lipsa de apa potabila in strada Sf. Ioan si soseaua Iasi – Tomesti

In aceste conditii, in perioada 14 – 18 octombrie 2016, ApaVital se afla in neplacuta situatie de a furniza apa potabila dupa program, zilnic intre orele 5.00 – 9.00 si 15.00 – 23.00, catre utilizatorii din orasul Harlau, satele Scobinti, Fetesti, Zagavia si Badeni din comuna Scobinti, Ceplenita si Buhalnita din comuna Buhalnita, Parcovaci. In vederea evitarii eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iasi recomanda utilizatorilor afectati sa-si creeze rezerve de apa potabila pentru perioada de intrerupere. Pentru informatii suplimentare sau alte sesizari, utilizatorii pot suna la numarul de telefon 0232.969.  
Comentarii
  • Apa vital o companie plina de minciuni, toata vara apa cu portia parca suntem vite la adapat, pe motiv ca nu este apa, iarna prea multa apa prea multe impuritati iar nu e apa….DNA, et etc, nimeni nu se sesizeaza…e un atentat la sanatatea oamennilor lipsa de apa potabila..

Adauga un comentariu