Local

Apa va curge doar dimineata si seara in mai multe zone din Iasi

Publicat: 30 mai 2012
1

@ Pentru o lunga perioada de timp, mai multe zone din Iasi nu vor mai beneficia de apa potabila in timpul zilei din cauza presiunii scazute din conductele de apa

ApaVital va furniza apa potabila numai dimineata si seara pe toata perioada verii catre sute de familii din municipiu si judetul Iasi. Masura este luata deoarece folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer a dus la o crestere a consumului peste capacitatea maxima a sistemelor de alimentare cu apa. In aceste conditii, furnizorul iesean de apa-canal nu poate asigura un nivel minim de apa în rezervoare care sa permita pomparea acesteia in regim normal. ApaVital va furniza apa potabila dupa urmatorul program: între orele 06:00 – 10:00 si 18:00 – 22:00, catre clientii din soseaua Iasi – Bârnova, strada Mioarelor, strada Verde, Plugari, Paun, fundac Bucium si fundac Socola, precum si strazile Prof. Haralambie Vasiliu, Prof. Agricola Cardas, strada Jitaru, Teascului, Corbului si Dealu Bucium. De asemenea, satele Bârnova, Visani, Pietrarie, Todirel, Cercu, Paun vor fi alimentate cu apa potabila dupa acelasi program. „Orarul cu restrictii se va mentine pe toata perioada cu temperaturi ridicate dar, in functie de evolutia starii vremii, furnizarea apei potabile se poate realiza în mod continuu si pe timpul zilei tinand cont de faptul ca pe timp ploios consumul scade”, explica Razvan Manolache, purtatorul de cuvand al ApaVital.
Din punct de vedere tehnic, sistemul de distributie al apei potabile din zona Bucium – comuna Bârnova se alimenteaza prin intermediul statiei de pompare Bucium si al rezervorului de înmagazinare din aceeasi localitate. În momentul de fata, ApaVital pompeaza la capacitatea maxima, adica 2.600 de metri cubi pe zi, cele trei pompe functionând 24 din 24 de ore.
Comentarii
Adauga un comentariu