Actualitate

Apar amanunte noi in cazul medicului iesean disparut fara urma! Toti se roaga sa fie in viata

Publicat: 03 nov. 2015

@ Politistii continua cautarile in cazul disparitiei medicului anestezist Onoriu Filip de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi @ Numarul de politistii care il cauta pe medic s-a marit si nu se exclude nicio varianta @ Nimeni nu a primit niciun semnal de la medicul Filip

Au trecut cinci zile de cand medicul Onoriu Filip de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi a disparut fara urma. A lasat acasa un bilet prin care si-a anuntat familia ca se va sinucide in spatele Manastirii Galata, o suma importanta de bani, cardurile si buletinul. Vineri, 30 octombrie, a fost ultima zi in care colegii de la maternitate l-au vazut la spital, dar nu a lasat sa se inteleaga ca ar avea vreo problema. S-a comportat normal, la fel ca de fiecare data, dupa cum sustine managerul unitatii medicale. Nimeni nu stie ce motiv ar avea medicul anestezist Onoriu Filip sa-si puna capat vietii. Politistii il cauta de sambata, 31 octombrie, dupa ce familia a anuntat ca a disparut de la domiciliu, speriati de mesajul cutremurator al medicului. Noutatea este ca numarul de politisti care il cauta pe medic a fost suplimentat considerabil.

„Continuam cautarile si nu excludem nicio varianta. A lasat acel bilet familiei si trebuie sa luam in calcul toate variantele. Pana astazi (ieri-n.r.) nu avem niciun indiciu. Am marit numarul de efective. Un numar destul de mare de politisti il cauta. Am publicat poza dumnealui si speram sa-l gasim cat mai repede. Este dat in urmarire de sambata, imediat ce familia a facut anuntul. Politistii s-au deplasat si la locuinta lui”, a declarat inspector principal Anca Vijiac, purtator de cuvant la Inspectoratul de Politie al Judetului Iasi.

Redeschiderea dosarului de culpa medicala, o posibila cauza

Colegii medicului sunt ingrijorati si spera ca aceasta sa nu fi patit nimic si il asteapta sa se intoarca la maternitate. Dr. Onoriu Filip are 63 de ani si nu are abateri disciplinare. In luna februarie 2010, acesta a fost implicat intr-un caz tragic care s-a petrecut la Maternitatea Elena Doamna din Iasi, dar medicul anestezist a fost chemat in sala de operatie dupa ce colega Mihaela Matei nu reusise sa intubeze pacienta. Din cauza lipsei de oxigen, creierul pacientei a suferit leziuni ireversibile si aceasta a decedat la scurt timp. Atunci a avut loc si o ancheta la Colegiul Medicilor din Iasi, in care medicul anestezist Mihaela Matei a fost sanctionata cu mustrare. Din spusele colegilor, medicul Filip ar fi fost extrem de afectat de aceasta situatie, reusind cu greu sa treaca peste acea perioada. In urma cu cateva saptamani, sotul pacientei a decis sa redeschida dosarul de urmarire penala. Managerul maternitatii, dr. Cristina Dobre a confirmat ca a inaintat o serie de documente din acea perioada politistilor si se pare ca o parte din personal a fost chemat la audieri. Se banuieste ca dr. Onoriu Filip, fostul sef al Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva, s-ar fi speriat de redeschiderea acestui dosar, desi nu a avut vreo vina in desfasurarea actului medical in cazul pacientei Daniela Badii. De asemenea, se pare ca saptamana trecuta, dr. Filip ar fi avut discutii aprinse cu prof. dr. Florentin Dumitrache, directorul medical al maternitatii si acesta l-ar fi amenintat ca va avea grija sa infunde puscaria. Managerul unitatii medicale nu a putut confirma aceasta discutie.loading...

Comentarii
  • Sunteti niste incompetenti!!! Nici macar nu aveti informatii corecte.Ba ati scris Onciu in loc de Onoriu,ati scris ca fratele sau e din Botosani ceea ce nu este adevarat ..ati scris ca are 63 de ani iar el are 59 de ani..si este in continuare sef pe ATI.Jurnalisti incompetenti mai informati-va inainte de a da informatii eronate.Iar faptul ca s-au adunat mai multe organe de politie sa il caute nu este un amanunt nou..Trebuia gasit demult..au trecut deja 5 zile.

Adauga un comentariu