Eveniment-Social

Apar noi zboruri pe Aeroportul din Iasi. Iata care sunt noile destinatii pentru pasagerii din regiune

Publicat: 14 mai 2019
1

@ In aceasta perioada, Aeroportul International Iasi va inaugura doua noi rute de vacanta @ Zborurile estivale vor fi operate cu o frecventa saptamanala, acestea urmand a fi deschise in curand

Din aceasta luna, de pe Aeroportul International Iasi vor fi deschise noi rute aeriene. Este vorba de o serie de zboruri charter, rute spre o serie de destinatii de vacanta. Astfel, incepând din aceasta luna, pasagerii vor avea posibilitatea sa calatoreasca, pentru prima data de pe Aeroportul Iasi spre statiuni din Egipt si Tunisia, folosind zborurile charter.

Un zbor va fi pe ruta Iasi- Hurghada si retur, din 24 mai 2019, cu AMC Airlines, ruta care va fi operata în fiecare zi de vineri. Un alt zbor este cel de pe ruta Iasi – Enfidha si retur, din 25 mai, zbor operat de AIR Bucharest în fiecare zi de sâmbata.

De asemenea, din orarul de zbor pentru acest sezon nu vor lipsi destinatiile de vacanta din Grecia si Turcia. Vor fi zboruri pe ruta Iasi- Heraklion (si retur), din 18 iunie 2019, cu Blue Air (în fiecare zi de marti). Un alt zbor este Iasi – Antalya (si retur), din 28 mai 2019, cu Air Bucharest (în fiecare zi de marti), 6 iunie 2019, cu Onur (în fiecare zi de joi) si 13 iunie 2019, cu Blue Air (în fiecare zi de luni si joi).

Reprezentantii aerogarii au aratat ca in aceasta perioada regia isi continua trendul ascendent în ceea ce priveste traficul de pasageri. Potrivit datelor oficiale, numarul persoanelor care au tranzitat Aeroportul Iasi în luna aprilie a ajuns la 102.211, avansul fiind de aproape 11 procente fata de aceeasi perioada din 2018, iar comparativ cu luna martie a acestui an, cresterea este de aproximativ 8 la suta.

Citeste si: Forte si mijloace fara precedent detasate pe pista Aeroportului Iasi! Exercitiu despre anihilarea teroristilor in aerogara – FOTO/VIDEO

"Traficul pe Aeroportul Iasi este în continua crestere, de aceea dorim sa multumim tuturor pasagerilor care aleg serviciile noastre. Odata cu deschiderea sezonului estival, vom asista la un flux tot mai mare de calatori, fiecare luna de vara înregistrând câte 150 de mii de pasageri. Cifrele de trafic vor fi in crestere mai ales în perioada urmatoare, datorita introducerii curselor charter chiar din aceasta luna, spre destinatii de vacanta în Egipt, Tunisia, Turcia si Grecia. Evident, continuam demersurile pentru extinderea retelei de rute, prin atragerea la Iasi a noi operatori si crearea unor legaturi cu orase din Europa, si nu numai, inclusiv cu hub-uri care asigura conexiuni directe cu alte continente, precum si cresterea frecventei pentru zborurile foarte solicitate. Acest lucru va fi posibil odata cu dezvoltarea infrastructurii aeroportuare existente, care sa le ofere atât pasagerilor, cât si companiilor partenere conditii de operare optime. Pluralismul de rute înseamna mai multe oportunitati pentru orasul nostru, în sensul ca faciliteaza schimburile economice si culturale cu centre importante, dezvoltarea unor sectoare ale industriei locale (IT, turism etc.) si, nu în ultimul rând, reîntregirea familiilor plecate în strainatate", a precizat Catalin Bulgariu, director general al Aeroportului International Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu