Gadgeturi

Apar specificatiile primului terminal de la ZTE cu Firefox OS

Publicat: 25 feb. 2013

Mozilla este unul dintre dezvoltatorii foarte bine plasati pe piata, in sistemul Open Source si la fel cum au procedat si cei de la Canonical si sistemul lor Ubuntu Phone, Mozilla intentioneaza lansarea unei proprii versiuni a unui sistem de operare mobil. Cu cateva saptamani in urma, am vorbit despre terimalele de referinta Firefox OS, care au fost prezentate si la noi in lunga lor calatorie in jurul lumii.

Firefox OS vrea sa fie un sistem rapid si curat, o optiune perfecta pentru cei care doresc un sistem de operare avansat, care nu costa mult si este bine pus in aplicare. In ce priveste dispozitivele de referinta, am vazut cel mai puternic smartphone bazat pe un procesor Snapdragon S4 – arhitectura dual-core pe care sistemul de operare Firefox functiona foarte bine, chiar si intr-o varianta de pre-lansare. Pe masura ce va trece timpul, vom vedea producatori interesati pentru a observa daca sistemul de operare este o valoare ce sa merite investitia, desi se pare ca cei de la ZTE s-au decis deja.

Doar cu putin timp in urma am aflat planurile ZTE de a fi printre primii care sa lanseze un dispozitiv bazat pe noua arhitectura Tegra 4. Acum, se pare ca producatorul chinez este interesat si de sistemul de operare Firefox, fiind printre primii care intentioneaza sa lanseze un terminal pe platforma Mozilla. ZTE Open este asteptat sa fie prezentat la MWC si propune o configuratie low-end, cu chip tactat la sub 1 Ghz, Cortex-A5 – Qualcomm MSM7225A. Dispozitivul este dotat cu 256MB DDR SDRAM, 512MB NAND de stocare si conectivitate WiFi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 2.1 (cu EDR3), GPS si radio FM. Exista o camera de 3.2 MP cu focalizare fixa ​​pe spate si dispozitivul va fi disponibil in trei benzi diferite: UMTS 850/1900, 850/2100 si 900/2100.loading...

Adauga un comentariu