Magazin

Apare noaptea, nu este animal, dar scoate un zumzait NEOBISNUIT. Cercetatorii sunt confuzi – VIDEO

Publicat: 20 apr. 2015
1
Apare noaptea, pe neasteptate, iar odata ce a patruns in locuinta oamenilor nu mai iese. Nu este vreun animal neobisnuit, ci un zumzet constant si enervant, cunoscut sub numele de „The Hum”, ce este auzit de oameni din intreaga lume. Oamenii de stiinta cred acum ca au gasit sursa zgomotului. De vina sunt valurile oceanelor. Fenomenul a fost raportat in locuri precum Taos, New Mexico, Bristol, Anglia sau Largs, Scotia. Desi numeroase persoane au auzit acest zumzet deranjant, soamenii de stiinta nu au reusit inca sa inteleaga ce provoaca acest sunet si de ce este auzit de un procent mic din populatia din zonele afectate. 
Potrivit news.com.au, trei cercetatori au ajuns la o posibila concluzie. Fabrice Ardhuin, Lucia Gualtieri si Eleonore Stutzmann spun ca activitatea microseismica inregistrata in mai multe colturi ale Pamantului este cauzata de valuri. Concret, explica oceanograful Fabrice Ardhuin, presiunea valurilor pe fundul oceanului provoaca o vibratie a pamantului si genereaza un sunet care este auzit de unii oameni. Primele relatari referitoare la acest fenomen au inceptu sa apara in anii ’50, atunci cand oameni care nu mai auzisera niciodata ceva neobisnuit au inceput sa fie deranjati de un sunet de o frecventa joasa, ce zumzaia in mod constant.
Cazurile par sa aiba mai multi factori in comun: de regula, sunetul este auzit doar in interiorul caselor si se aude mai tare in timpul noptii decat ziua. De asemenea, fenomenul este mai raspandit in zonele rurale si suburbane; zgomotul este auzit arareori in zonele urbane, probabil din cauza zgomotului constant prezent in fundal in orasele aglomerate. Doar aproximativ 2% din persoanele care traiesc intr-o zona in care se inregistreaza fenomenul Hum pot auzi sunetul, iar majoritatea au varste cuprinse intre 55 si 70 de ani, se arata intr-un studiu publicat in 2003 de Geoff Leventhall, un consultant din Surrey, Anglia.
Adauga un comentariu