Magazin

Aparitia diabetului poate fi amanata

Publicat: 14 sept. 2010
1

Adoptarea timp de şase ani a unui regim alimentar potrivit, asociat cu exerciţii fizice, poate contribui la amanarea cu 14 ani a apariţiei diabetului, la persoanele ce prezintă riscuri mari de a dezvolta boala, potrivit unui studiu coordonat de profesorul chinez Guangwei Li.

La studiu au participat 577 de adulţi, cu varsta cuprinsă între 25 şi 70 de ani, prezentand o „intoleranţă la glucoză”, un simptom ce anunţă cea mai răspandită formă de diabet din lume, cel de tipul II. Pacienţii, recrutaţi din 33 de clinici din China, au fost împărţiţi în trei grupuri. Un grup a fost rugat să urmeze un anumit tip de regim alimentar, celui de-al doilea i s-a spus să respecte un program de exerciţii fizice, în timp ce subiecţii din ultimul grup au urmat dieta alimentară şi programul sportiv recomandate de medici.

Dieta si regim alimentar

Schimbarea regimului de viaţă (dietă combinată cu sport) a redus cu 43% frecvenţa apariţiei diabetului pe perioada de şase ani. Proporţia anuală a noilor cazuri diagnosticate a fost, în medie, de 7% în randul pacienţilor care şi-au schimbat regimul de viaţă, faţă de participanţii dintr-un grup martor. La capătul a 20 de ani de studiu, 80% dintre pacienţii care au respectat în primii şase ani regimul de viaţă sănătos sufereau de diabet, faţă de 95% din grupul martor. Schimbarea regimului de viaţă al pacienţilor în etapă pre-diabetică poate preveni sau amana apariţia diabetului cu pană la 14 ani, spun autorii studiului.

Adauga un comentariu