Titlurile zilei

Apartament din Iași, scos la vânzare cu 100.000 de euro din cauza unui scandal! Proprietarul este căutat după ce a fost amendat de Poliție! Vecinii i-au lăsat un mesaj pe cutia poștală: „Cioroi, parazit, spurcat!” FOTO

Publicat: 23 iun. 2021
Apartamentul din blocul în care trăiește ieșeanul Costel Doroftei
Un proprietar dintr-un bloc de pe șoseaua Păcurari și-a înnebunit vecinii. Aceștia speră ca executorii judecătorești să vândă apartamentul, după ce au fost acumulate datorii la întreținere

Ieșeanul Costel Doroftei este urât de vecinii din blocul 545, din șoseaua Păcurari. A inundat apartamentele vecine și nu a plătit întreținerea. Apartamentul este acum scos la vânzare de executorii judecătorești. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 100.000 de euro

Un apartament din Iași va fi tranzacționat de executorii judecătorești, după un scandal ce durează de mai bine de 10 ani. Vizat este Costel Doroftei, proprietarul unui apartament cu 5 camere situat la etajul 7 al blocului 545, de pe șoseaua Păcurari, nr. 41. Totul a început în 2010, moment în care proprietarul a refuzat să mai achite cheltuielile de întreținere. S-au acumulat restanțe timp de 5 ani.
Reprezentanții asociației de proprietari l-au somat de mai multe ori să achite sumele restante, dar bărbatul pur și simplu a refuzat. La un moment dat a fost chemat în instanță, iar, în 2018, asociația de proprietari a câștigat.

„Pârâții sunt proprietarii apartamentului nr. 1 sau 25, din blocul 545, județul Iași, astfel cum rezultă din contractul de vânzare-cumpărare, în această calitate având obligația să achite lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociației de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuție ce le revine la cheltuielile asociației de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociația de proprietari, cât și dreptul asociației de proprietari de a acționa în judecată pe orice proprietar se face vinovat de neplata cotelor de întreținere mai mult de 90 de zile de la data scadenței plății”, se arată în hotărârea Judecătoriei Iași.

Vecinii sunt terorizați de bărbatul rău-platnic: „Eu mă declar învins!”

Pe lângă asociația de proprietari, Costel Doroftei a reușit să-și pună în cap și vecinii. Locuința bărbatului a fost amenajată într-un nivel improvizat, pe acoperișul blocului. Vecinul de la etajul 6 a precizat reporterilor „BZI” că vrea să vândă imobilul, din cauza problemelor cauzate de inundații.

„Eu mă declar învins! Vreau să mă mut, vând apartamentul și mă duc să stau cu copiii. Nu ai cu cine vorbi! Mi-a inundat apartamentul de mai multe ori. Am chemat și Poliția… Nu se poate trăi în condițiile astea! Sunt probleme și cu apartamentul lui, de când a fost construit. E de vină și Primăria Iași, care a autorizat o asemenea construcție. Știm că are datorii și la asociație. Nu ai ce să-i faci!”, a precizat vecinul nemulțumit.

Reporterii „BZI” au încercat să-l contacteze pe Costel Doroftei. În cursul zilei de ieri, 22 iunie 2021, proprietarul nu a fost găsit la domiciliu. Nu a răspuns nici apelurilor telefonice repetate. De precizat este faptul că, pe cutia poștală a lui Costel Doroftei, vecinii au lăsat un mesaj anonim:

„Cioroi, parazit, spurcat!”

În această lună, executorii au programat și vânzarea pensiunii Villa Verde.

Executorii judecătorești vând imobilul cu 100.000 de euro, fosta soție nu vrea bani

Din cauza datoriilor, care au ajuns la 43.000 de lei, Costel Doroftei s-a trezit cu apartamentul scos la licitație de executorii judecătorești. În actele apartamentului mai apare ca proprietară și Alina Roxana Busuioc, fosta soție a bărbatului. Aceștia sunt divorțați de mai bine de 11 ani. Femeia i-a transmis executorului că nu are pretenții financiare, nu vrea să aibă vreo legătură cu fostul soț. Și Primăria Iași are calitatea de creditor. Vrea să recupereze banii de pe amenzile neplătite de Costel Doroftei. Acesta a fost amendat de mai multe ori de Poliție pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice.
Licitația pentru vânzarea apartamentului, cu o suprafață de 85 de metri pătrați, este programată pe data de 6 iulie 2021, la sediul executorului Bogdan Tufeanu. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 561.000 de lei, adică 112.000 de euro.

„Îi somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Îi invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate, și, până la această dată, să prezinte oferta de cumpărare”, sunt recomandările executorului judecătoresc.

Executorii judecătorești pregătesc vânzarea proprietății unui fost director de la Totalgaz Industrie

Tot pe data de 6 iulie 2021, executorul judecătoresc Ciprian Sîrbu a programat vânzarea unei proprietăți ce îi aparține lui Adrian Coca, fost director în cadrul companiei Totalgaz Industrie, deținută de afaceristul Ioan Pârău. Prețul de pornire a fost stabilit la 2.063.366 de lei, adică aproape 400.000 de euro. Procedura a fost organizată de mai multe ori, dar a fost anulată pentru că nu au fost depuse oferte. Prețul de pornire a fost diminuat cu 25 la sută.

Vor fi scoase la vânzare o suprafață de teren de 2.765 de metri pătrați și vila cu regimul de înălțime D+P+1+M. Suprafețele fiecărui nivel al construcției sunt importante. La demisol, suprafața utilă este de 75,50 mp, parter – 227,77 mp, etaj – 248,07 mp, mansardă – 213,04 mp. Proprietatea situată în apropierea Totalgaz Industrie (șoseaua Păcurari) este completată de un garaj cu o suprafață construită de 71 mp. Adrian Coca a ajuns în această situație după ce a împrumutat o sumă importantă de la bănci. Banii au fost folosiți pentru susținerea activității firmei, acum aflată în insolvență. Ulterior, el a demisionat în urma unor neînțelgeri cu patronul. Acum, riscă să rămână și fără casă.

Comentarii
Adauga un comentariu