Local

ApaVital cumpără echipamente pentru modernizarea sistemului de alimentare! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Publicat: 07 dec. 2021
Un șantier deschis de ApaVital în municipiul Iași
Noi achiziții sunt anunțate de ApaVital

Mai multe aparate de sudură vor fi achiziționate de compania ApaVital. Licitația este programată la începutul lunii ianuarie 2022. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic, depusă în cadrul licitației organizate de autoritatea contractantă

Compania de apă-canal a județului Iași anunță noi achiziții. Pe data de 06.01.2022, ApaVital SA organizează o licitație privind furnizarea mai multor loturi de aparate de sudură și accesorii, pentru extinderea branșamentelor existente. Valoarea estimată a contractului este de 572.500 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

„Achiziția a fost creată de motivația asigurării în regim continuu a cantității de apă necesare populației, optimizării costurilor de exploatare eficientă, precum și de optimizarea cheltuielilor privind modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă. Cu ajutorul acestor aparate de sudură se vor realiza îmbinări ale țevilor și fitingurilor din polietilenă de înaltă densitate, de tip sudură cap la cap sau electrofuziune”, se arată în caietul de sarcini.

Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Autoritatea contractantă a lansat și alte licitații pentru achiziția de echipamente.

Echipamentele trebuie furnizate în termen de 6 luni

Conform necesarului, vor fi achiziționate 8 aparate de sudură prin electrofuziune pentru conducte PEHD și aparat de sudură cap la cap – 8 bucăți. Contractul trebuie onorat în termen de 6 luni.

„Aparatele de electrofuziune trebuie să funcționeze automat, transferul datelor de identificare ale fitingului făcându-se prin citirea cartelei magnetice individuale și/sau a codului de bare cu ajutorul unui cititor optic tip scaner. Aparatele de electrofuziune trebuie să fie prevăzute cu posibilitatea pentru pornirea și oprirea procesului de sudură, atât de la butoanele aparatului, cât și cu posibilitatea pentru comanda de la distanță. Aparatele trebuie să permită introducerea manuală a datelor de sudură, în cazul în care codurile de bare nu pot fi citite cu ajutorul scanerului de coduri de bare”, se arată în documentația procedurii.

ApaVital reface drumurile afectate de intervențiile la rețele

Nu în ultimul rând, săptămâna viitoare, pe data de 15.12.2021, ApaVital SA organizează altă procedură pentru execuția lucrărilor de refacere a sistemului rutier, în urma intervențiilor realizate la avariile apărute la rețelele de apă-canal. Lucrările vizează tronsoane din municipiul Iași, municipiul Pașcani, dar și din orașele Târgu Frumos și Podu Iloaiei. Vor fi refăcute sisteme rutier de tip foarte greu, greu, mediu și ușor. Valoarea estimată a contractului este de 3.326.650 lei, fără TVA, aproape 665.000 de euro.

„Executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea și siguranța tuturor operațiunilor executate pe șantier și pentru procedeele de execuție utilizate, cu respectarea prevederilor și a reglementărilor legii privind calitatea în construcții”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a semnat în trecut un contract pentru furnizarea mai multor loturi de piese auto în trecut cu Romtec Austria.

Adauga un comentariu