Economic Local

ApaVital cumpără echipamente pentru tratarea apei potabile! Costurile sunt de 400.000 de euro

Publicat: 30 apr. 2022
Sediul ApaVital din municipiul Iași
ApaVital lansează noi licitații pentru tratarea apei

Mai multe loturi de echipamente pentru tratarea apei potabile vor fi achiziționate de compania ApaVital. Procedura este programată pentru mijlocul lunii mai 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul procedurii

Compania de apă-canal a județului Iași anunță noi achiziții. Astfel, pe data de 16.05.2022, ApaVital organizează o licitație pentru furnizarea mai multor loturi de echipamente pentru tratarea apei potabile. Valoarea estimată a contractului este de 2.056.000 de lei, aproape 400.000 de euro. Comisia de evaluare ava alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

”Achiziția echipamentelor pentru tratarea apei potabile are loc în contextul în care calitatea apelor brute prezintă variații importante de calitate, iar indicatorii de calitate pentru apa potabilă sunt din ce în ce mai mai exigenți. Totodată există degradări ale echipamentelor și instalațiilor existente ce fac necesară înlocuirea acestora”, se arată în caietul de sarcini.

Nu este prima achiziție organizată de ApaVital.

ApaVital cumpără echipamente pentru tratarea apei potabile

Procedura a fost împărțită în patru loturi: instalație de filtrare sub presiune prin cărbune activ, instalație de filtrare sub presiune prin nisip cuarțos, instalații de producere și dozare a dioxidului de clor și instalații de producere și dozare a hipocloritului de sodiu.

”Achiziția instalației de filtrare prin cărbune activ va permite absorbția substanțelor care dau proprietăți organoleptice apei tratate în cadrul Stației de Tratare Victoria. Achiziția instalației de filtrare prin nisip cuarțos pentru obiectivul Stația de Tratare Țibănești va face posibilă filtrarea avansată, sub presiune, a apei și va face posibilă reabilitarea filtrelor cu cuvă deschisă existente și schimbarea folosinței acestora prin echiparea cu cărbune activ granular. Instalațiile de producere și dozare a dioxidului de clor și a hipocloritului de sodiu au rolul de a produce reactivii necesari preoxidării și dezinfecției apei brute”, se mai arată în documentația procedurii.

Pe data de 12.05.2022, autoritatea contractantă organizează o licitație pentru refacerea sistemului rutier afectat de intervențiile impuse de avariile ivite la rețelele de apă-canal. A fost stabilit un necesar de 1.030 de metri pătrați, suprafață afectată de lucrări. Valoarea estimată a contractului este de 433.800 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. În 2021, o firmă din Iași a lucrat cu ApaVital pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrări.

ApaVital a alocat 500.000 de euro pentru închirierea utilajelor

Nu în ultimul rând, compania de apă-canal a lansat altă procedură și pentru achiziția serviciilor de închirieri utilaje ce urmează să fie folosite la lucrările de terasamente pentru rețelele de apă și canalizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.333.560 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. Contractul va avea o durată de 12 luni.

Procedura organizată de ApaVital a fost împărțită în 4 loturi, ce conțin: buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (6 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (4 bucăți), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată), buldoexcavator multifuncțional pe pneuri (1 bucată), buldozer șenile (1 bucată), minibuldoexcavator pe șenile (1 bucată). Utilajele vor fi utilizate timp de 16.910 ore în ariile de operare Bahlui – Târgu Frumos și Prut – Bârlad.

ApaVital cumpără echipamente pentru tratarea apei potabile, campanie ce se desfășoară în fiecare an.
Comentarii
Adauga un comentariu