Economic Local

ApaVital SA cheltuie 150.000 de euro pe tratarea apei potabile! Două firme sunt dispuse să furnizeze echipamentele

Publicat: 27 feb. 2021
Sediul ApaVital SA, din Iași
ApaVital SA cumpără echipamente pentru sistemul de distribuție din comuna Victoria, județul Iași. La licitație s-au înscris două societăți

Mai multe echipamente vor fi achiziționate de ApaVital SA, ce vor fi folosite pentru tratarea apei din zona stației de pompare din comuna Victoria, județul Iași. Două firme vor să prindă contractul de 150.000 de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

ApaVital SA organizează o nouă licitație în cadrul programului de investiții. Recent, compania de apă-canal a demarat procedura privind achiziția mai multor echipamente pentru tratarea apei potabile. Prevederea bugetară a licitației este de 730.000 de lei, fără TVA, aproximativ 150.000 de euro. La sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat două societăți: Aqua System Plus SA și Alfera Pumps SRL.

Prima firmă are sediul social în București și este controlată de doi asociați: Bogdan Nistor și State Ciulinaru. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 7,2 milioane lei, profit de 1,2 milioane de lei, datorii de 1,6 milioane de lei, cu un număr de 19 angajați. Nu în ultimul rând, a doua societate are sediul social în județul Ilfov. Firma este condusă de Felicia Catiu. Ultimele date arată că firma a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de doar 27.602 lei, pierderi de 11.266 lei, datorii de 65.095 de lei, fără niciun angajat.

Echipamentele vor fi folosite la stația de pompare Victoria, județul Iași

Conform necesarului, compania de apă-canal va cumpăra o stație compactă de tratare a apei. Stația este compusă din următoarele echipamente: robineți vană, sistem de prefiltrare mecanică, debitmetru electromagnetic, sistem de filtrare automat etc.

„În momentul de față, sistemul de distribuție din zona Țigănași – Victoria este alimentat de stația de pompare Victoria, având o capacitate de tratare de 35 – 40 mc/h. Prin achiziția acestei stații compacte de tratare a apei brute, pentru sistemul din sat Sculeni – comuna Victoria, se va realiza reținerea suspensiilor și reducerea turbidității apei brute, reducerea și oxidarea substanțelor organize, îmbunătățirea proprietăților organoleptice (aprecierea calității cu ajutorul văzului, mirosului, gustului și, uneori, al pipăitului-n.r.) și dezinfecția bacteorologică”, se arată în caietul de sarcini.

În 2020, ApaVital a semnat și un contract pentru furnizarea mai multor echipamente de protecție.

ApaVital SA cheltuie 350.000 de euro și pe mai multe loturi de soluții pentru tratarea apei

Recent, ApaVital SA a lansat altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de soluții pentru tratarea apei potabile și reziduale. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Procedura este împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Chimcomplex SA, Chemical Company SA, Blue Neon SRL, Brenntag SRL și Dafcochim Distribution SRL. Conform caietului de sarcini, necesarul ApaVital este de 1.911 tone de soluții pentru stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău.

Comentarii
Adauga un comentariu