Economic Local

ApaVital SA cumpără echipamente de detecție a pierderilor de apă! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Publicat: 21 ian. 2021
ApaVital SA cumpără echipamente de detecție a pierderilor de apă Contractul are o valoare de 100.000 de euro
Compania de apă-canal din Iași se modernizează cu noi echipamente de detecție a pierderilor de apă din gospodăriile din municipiu

Debitmetre, echipamente de detecție sunt câteva dintre produsele necesare pentru desfășurarea activității zilnice de la ApaVital SA. Compania de apă-canal a finalizat licitația pentru furnizarea echipamentelor. Două firme din București au împărțit contractul

Compania de apă-canal din Iași a finalizat o licitație pentru furnizarea mai multor echipamente necesare activității zilnice. Este vorba despre elemente de măsură, control și detecție a apei potabile. Contractul final are o valoare finală de 524.930 lei, fără TVA, aproximativ 100.000 de euro. Procedura a fost împărțită în 3 loturi. Contractul a fost câștigat de Envirotronic SRL și Vesta Industry SRL, ambele cu sediul social în București.

„În momentul de față, în dotarea societății nu mai există aparate de măsură și detecții pierderi de apă care să asigure o funcționare a proceselor tehnologice la parametri optimi în cazul unor avarii, defecțiuni. Aceste echipamente vor fi folosite și în modernizarea punctelor de lucru care necesită adaptarea la cerințele legislative și tehnice în vigoare”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Licitații asemănătoare au fost organizate și în anii trecuți.

Furnizorii trebuie să asigure o perioadă de garanție pentru produsele comandate

Conform necesarului, firmele câștigătoare trebuie să furnizeze următoarele echipamente: debitmetru (23 bucăți), traducător de debit (5 bucăți), echipamente de monitorizare presiune (4 bucăți), detector metale (2 bucăți).

„Perioada de garanție acordată produselor de către furnizor este cea declarată în propunerea tehnică, dar nu mai mică decât cea prevăzută de legislația în vigoare. Toate cheltuielile legate de rezolvarea defectelor apărute și dovedite a fi urmare a neconformității produselor din prezentul caiet de sarcini cad automat în sarcina ofertantului. Pentru defecțiuni apărute în perioada de garanție și care nu se datorează exclusiv achizitorului, cheltuielile pentru transportul acestora sunt suportate de furnizor”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital SA cumpără soluții pentru tratarea apei potabile

Nu în ultimul rând, compania de apă-canal a lansat altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de soluții pentru tratarea apei potabile și reziduale. Procedura este programată pe data de 01.02.2021, prevederea bugetară fiind de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Procedura este împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. Necesarul este de 1.911 tone. Produsele vor fi transportate la stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.
Adauga un comentariu