Local

ApaVital SA cumpără produse de balastieră de la o firmă din Iași

Publicat: 29 ian. 2022
Sediul ApaVital din municipiul Iași
A fost semnat contractul pentru furnizarea produselor de balastieră

Mai multe cantități de produse de balastieră vor ajunge în depozitele companiei ApaVital. Recent, a fost finalizată licitația pentru furnizarea produselor. Comisia de evaluare a ales oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Compania de apă-canal a județului Iași a finalizat o nouă achiziție. Este vorba despre procedura privind furnizarea mai multor cantități de produse de balastieră. Astfel, contractul a fost semnat cu societatea Kama Build SRL, din Iași, care a depus o ofertă de 1.550.500 lei, fără TVA, aproape 300.000 euro. A doua societate are sediul social în municipiul Iași și este controlată de Florin Conțofan. În 2020, cifra de afaceri era de 1,4 milioane lei, profit de 420.818 lei, cu un număr de 2 angajați.

Produsele vor fi folosite pentru refacerea amplasamentelor sau fixarea conductelor. La licitație a mai participat și societatea Euromax Company SRL, din Iași, dar a fost descalificată. ApaVital a lansat mai multe licitații și în cadrul programului de extindere a rețelelor de apă-canal în județul Iași. Proiectul este finanțat din fonduri europene cu o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. Proiectul presupune și achiziția de utilaje necesare pentru realizarea lucrărilor.

ApaVital cumpără produse de balastieră pentru o perioadă de 1 an

Conform documentației, firma furnizoare trebuie să asigure cantitățile solicitate în termen de 12 luni.

”Toate agregatele să provină din roci stabile, nealterabile la apă, aer sau îngheț și să nu conțină corpuri străine vizibile (bulgări de pământ, cărbune, lemn, resturi vegetale) sau alte materiale. Transportul produselor va fi asigurat de furnizor și va fi însoțit de documente de certificare a calității produselor, fiind inclus în prețul ofertei. Prețul ofertat de candidatul desemnat câștigător va rămâne ferm pe toată durata derulării contractului”, se arată în caietul de sarcini.

Necesarul constă în cantități de 6.500 tone de piatră spartă, balast – 150 metri cubi, nisip spălat de râu, granulație 0 – 4 mm – 1.250 metri cubi, sort concasat 0 – 63 mm – 100 metri cubi și alte sorturi – 1.150 metri cubi.

Milioane de euro pentru rețelele din Pașcani

Nu în ultimul rând, ApaVital SA organizează pe data de 15.03.2022 licitația pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în municipiul Pașcani. Valoarea estimată a contractului este de 93.029.466 lei, fără TVA, aproape 20 de milioane de euro. Conform proiectului, investițiile vor fi realizate în municipiul Pașcani, dar și în cele 5 suburbii: Blăgești, Boșteni, Gâștești, Lunca Pașcani, Sodomeni. Este vizată reabilitarea conductei de aducțiune pe o lungime de 6.432 metri, dar și montarea unei conducte noi cu o lungime de 3.174 de metri.

Nu în ultimul rând, proiectul presupune reabilitarea altei rețele de alimentare cu apă – 11.673 metri, extindere rețea de alimentare cu apă – 13.711 metri, înființare rețea de alimentare cu apă – 19.248 metri, reabilitare rețea de canalizare menajeră – 3.928 metri, extindere rețea de canalizare menajeră – 8.909 metri, înființare de rețea de canalizare menajeră – 31.469 metri. Vor fi montate și 21 de stații de pompare. ApaVital a cumpărat produse de balastieră și în anul 2021. La fel, contractul a fost câștigat tot de societatea Kama Build SRL.
Comentarii
Adauga un comentariu