Economic Local

ApaVital SA cumpără sisteme de contorizare a consumului de apă! Valoarea contractului este de 300.000 de euro

Publicat: 15 mai 2021
Apometru care înregistrează consumul de apă potabilă
ApaVital SA organizează noi achiziții

Peste 5.000 de module radio vor fi achiziționate de ApaVital. Procedura va fi organizată la începutul lunii iunie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Citirea consumului se va realiza prin intermediul mai multor dispozitive Bluetooth

Compania de apă-canal organizează noi licitații în cadrul programului anual. Pe data de 09.06.2021, ApaVital demarează licitația pentru achiziția unor sisteme mobile de colectare date pentru contoare și accesorii. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.482.007 lei, fără TVA, aproximativ 300.000 de euro.

„ApaVital SA are ca principal obiect de activitate furnizarea de servicii de apă, canalizare și epurare a apelor uzate, având ca arie de operare zone din județele Iași, Neamț, Vaslui și Botoșani. Misiunea ApaVital este furnizarea continuă a serviciilor de alimentare cu apă, canalizare și epurare către toți consumatorii, respectând indicatorii de claritate și eficiență. Majoritatea contoarelor aflate în defcontare cu utilizatorii serviciilor noastre sunt fabricate de Itron, proporția acestora fiind de aproxiamtiv 95 la sută din numărul total de branșamente. Aceste contoare sunt preechipate în vederea montării de transmițătoare radio, în cadrul societății existând o aplicație informatică specifică de procesare a datelor furnizate de modulele radio pe care le soclităm”, se arată în caietul de sarcini.

O achiziție similară a fost organizată în 2020.

Compania de apă-canal a stabilit necesarul în cadrul procedurii de achiziție

Conform necesarului, este nevoie de 5.020 module de comunicație radio, 500 de șuruburi din plastic pentru prinderea modulelor, 20 de dispozitive Bluetooth pentru citirea modulelor radio, 20 de licențe software pentru citirea modulelor radio și 4 pachete pentru upgrade software pentru citirea modulelor radio.

„Livrarea se va face doar pe baza comenzilor emise de către ApaVital Iași. Termenul de livrare este de maximum 6 săptămâni de la primirea comenzii. Nerespectarea termenului de livrare atrage rezilierea unilaterală a contractului și reținerea garanției de bună execuție. În cazul în care marfa nu ajunge în timpul programului de lucru menționat anterior, aceasta va fi descărcată în ziua lucrătoare următoare. Dacă descărcarea mărfii necesită utilizarea de motostivuitor/macara, furnizorul va notifica în scris beneficiarul cu minimum 24 de ore înainte de data livrării mărfii”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital cheltuie 70.000 de euro pentru achiziția hidranților subterani

Totodată, ApaVital SA a lansat deja licitația pentru achiziția mai multor loturi de hidranți subterani. Valoarea estimată a contractului este de 364.320 lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro. Hidranții vor fi montați la o adâncime de 1.25 metri. Conform necesarului, în total, vor fi cumpărați 160 de hidranți subterani.

„Necesitatea achiziționării acestor hidranți subterani, pentru asigurarea intervenției operative de limitarea și stingerea incendiilor, igienizarea și descărcarea rețelelor de distribuție în urma intervențiilor din sistemul de alimentare ApaVital, a fost creată de motivația protejării bunurilor și mediului”, se arată în obiectivul procedurii.

La procedură au fost depuse 3 oferte din partea următoarelor societăți: Vestra Industry SRL (Botoșani), Petrouzinex SRL (Piatra Neamț), Duna Armătura București SRL. În anul 2020, contractul pentru furnizarea hidranților a fost câștigat de către o firmă din Botoșani.

Comentarii
  • Si in MUD 1 prin anul 1997 scria de cumpararea a 4860 de apometre pentru a fi contorizate 4600 de scari cat erau atunci, dar au fost contorizate numai 2500 de scari de bloc din 2400 de blocuri cate erau atunci in Iasi.

  • A inceput iar calvarul de la APAMORTAL. Scumpesc apa si canalizarea, apoi dau cu bani in stanga si in dreapta….. Asa da afacere !

Adauga un comentariu