Local

ApaVital va furniza apă doar câteva ore pe zi în luna august către ieșenii din Zona Metropolitană Iași, Hârlău și Pașcani. Seceta face probleme serioase în județul Iași

Publicat: 31 iul. 2020
Operatorul ApaVital va furniza apă potabilă doar câteva ore pe zi pe parcursul lunii august în Zona Metropolitană Iași, Hârlău și Pașcani din cauza secetei
ApaVital va furniza pe parcursul lunii august apă potabilă cu restricții în Zona Metropolitană Iași, Hârlău și Pașcani din cauza secetei

Pe parcursul lunii august, operatorul ApaVital va furniza apă potabilă cu restricții către mai multe localități din Zona Metropolitană Iași, zona Hârlău, Pașcani, dar și în multe alte localități din județ. Reprezentanții ApaVital susțin că această situație este creată de consumul ridicat de apă într-o perioadă secetoasă înregistrată în județul Iași

Operatorul pentru serviciile de apă-canalizare, ApaVital, va furniza apă potabilă cu restricții pe tot parcursul lunii august către ieșenii care locuiesc în localitățile din Zona Metropolitană Iași, aglomerarea Hârlău, Pașcani, dar și alte localități din județul Iași. Motivul pentru care apa va fi furnizată doar câteva ore pe zi este explicat de reprezentanții ApaVital din cauza consumului ridicat într-o perioadă de vară caniculară.

„Folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal. În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere”, au explicat reprezentanții ApaVital Iași.

Zona Metropolitană Iași și aglomerările urbane din județul Iași primesc apă cu restricții

Astfel, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă în rezervoarele Hârlău (1.000 mc și 2.500 mc capacitate), Scobinți, Sticlăria, Cotnari, Horodiștea și Deleni, în perioada 1 august – 31 august 2020, ApaVital se află în situația de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 07:00 – 12:00 și 17:00-22:00, către utilizatorii din localitățile Ceplenița, Buhalnița, Scobinți, Fetești, Zagavia, Sticlăria, Bădeni, Cotnari, Iosupeni, Hodora, Lupărie, Bahlui, Horodiștea și Cîrjoaia (comuna Cotnari), Deleni, Feredeni, Poiana, Slobozia, Maxut. Totodată, în orașul Hârlău și localitatea Pârcovaci furnizarea apei potabile se va realiza după program zilnic în intervalul orar estimat 07:00 – 22:00.

Pe perioada zilelor caniculare, în Zona Metropolitană Iași, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă a rezervoarelor Pietrărie 1, Pietrărie 2 și Păun, ApaVital va furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalele orare estimate 6:00 – 10:00 și 18:00 – 22:00, către utilizatorii din Pietrarie și Păun. Locuitorii din zonele înalte din localitățile învecinate municipiului Iași din zone precum Bucium, Aroneanu, Miroslava sau Valea Lupului sunt afectate cel mai grav în timpul perioadelor caniculare.

Localitățile din județul Iași, afectate de secetă

În aceeași situație se află și ieșenii din localitățile: Moșna, Bohotin, Tansa, Belcești, Văleni, Ciorăni, Ruși, Focuri, Deleni, Feredeni, Poiana, Slobozia și Maxut, Scobinți, Sticlăria, Cotnari, Horodiștea, Tăutești, Zahorna, Horlești, Țigănași, Cârniceni, Mihail Kogălniceanu, Victoria, Sculeni, Șendreni, Luceni, Icușeni, Stânca și Frăsuleni.
De asemenea, în vederea refacerii rezervelor de apă potabilă în rezervoarele Belcești (2.500 mc capacitate), în perioada 1 august – 31 august 2020, ApaVital se află în situația de a furniza apă potabilă după program, zilnic în intervalul orar estimat 07:00 – 10:00 și 17:00-22:00, către ieșenii din localitățile Tansa, Belcești, Ciorani, Valeni, Satu Nou, Ruși, Focuri, Coarnele Caprei și Arama.

ApaVital a închis toate casieriile și a suspendat activitatea de relații cu publicul la sediile din Iași

Până pe data de 7 august 2020 (inclusiv), ApaVital suspendă activitatea de relații cu publicul la sediul societății din Iași, strada Mihai Costăchescu, nr. 6. „Vor fi suspendate atât activitatea biroului de primire/eliberare a documentelor, cât și activitatea de registratură și activitatea casieriei. Reamintim că în aceeași perioadă sunt închise și celelalte două casierii din municipiul Iași, Cerna (Piața Alexandru cel Bun) și CUG (Piața CUG)”, au precizat reprezentanții ApaVital Iași.

În următoarele săptămâni, activitatea de relații cu publicul se va desfășura exclusiv online, iar solicitările de depunere/eliberare a avizelor și a proiectelor pentru apă și canalizare se pot trimite pe adresa de e-mail contact@apavital.ro. Procesarea acestora va fi făcută după reluarea activității conform programului normal de funcționare.

Adauga un comentariu