Actualitate

Apel făcut de Adina Alberts către autorităţi: „Rezultatele nu le trimitem nicăieri!“

Publicat: 30 oct. 2020

Medicul Adina Alberts face un apel către autorităţi în cazul testelor rapide COVID-19 de la clinicile private. Adina Alberts vorbește despre dificultăţile pe care le întâmpină clinicile private, testele rapide pentru COVID-19 nefiind luate în calcul de autorități, iar rezultatele nefiind raportate.

Adina Alberts deține o clinică privată în Capitală și cere să se ţină cont și de numărul de pacienți depistați cu COVID -19 în urma testelor făcute la clinicile private din toată țara.

„Am înaintat adrese, am dat mail-uri, atât la DSP cât şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Vreau să spun că Inspectoratul ISU ne-a răspuns foarte repede şi mi-a spus clar, că aceste rapide nu sunt raportate sau nu se iau în considerare. Nu avem nicio platformă unde să le raportăm. Din păcate, cu aceste teste găsim foarte mulţi pacienţi infectaţi şi aceşti pacienţi nu sunt raportaţi nicăieri. Rezultatele nu le trimitem nicăieri. Nu avem nicio platformă unde să le transmitem. Încerc să găsesc o soluţie!“, a delcarat Adian Alberts.

Adina Alberts: „Probabil că nici DSP-ul nu ştie“

Medicul precizează că nici DSP-ul nu ştie unde ar trebui să se raporteze aceste teste.

„Noi le-am evidenţiat în baza noastră de date. Suntem oricând gata să le transmitem autorităţilor, numai că nu există nicio posibitate. Nu am reuşit să desluşesc. Probabil că nici DSP-ul nu ştie. Am luat legătura cu o doamnă doctor la DSP şi nici dânsa nu ştie să îmi spună unde să raportez aceste teste. Sunt foarte multe cabinete medicale şi clinici private care am putea să facem treaba asta. Cred că rata de infectare este mult mai mare decât cea vehiculată de autorități“, a menționat Adina Alberts.

„Rezultatele vor fi schimbate semnificativ!“

„Vă imaginaţi la nivel de ţară câte clinici şi cabinete medicale individuale, câte cabinete ale medicilor de familie ar putea să facă astfel de testare şi cât de mult s-ar putea mări gradul şi nivelul de testare al populaţiei utilizând aceste teste care sunt extrem de fiabile şi sunt foarte bune. Eu nu am avut niciun fel de test pozitiv la persoane care nu ar fi avut niciun fel de simptome.

Rezultatele vor fi schimbate semnificativ. Eu fac aproximativ 25-30 de teste pe zi şi am 2-3 cazuri pozitive! Am avut clar testele pozitive care erau la persoanele cu simptome sugestive de infecţie cu COVID. Mai este o situaţie pe care vreau să o subliniez. O persoană pozitivă testată evident care are o familie acasă de regulă şi cu nişte copii, toată acea familie va fi 99% şi ea pozitivă”, a mai spus Adina Albers.

„Este o „mare lipsă de disciplină medicală”

Adina Alberts a făcut și o postare pe pagina sa de Facebook despre rezultatele testelor rapide Covid-19 care nu se raportează nicăieri și spune că este o „mare lipsă de disciplină medicală”.

„Din cele 24 de testări efectuate azi, 2 au fost pozitive. Ambele persoane aveau simptome specifice clare, nu foarte intense însă, lipsa mirosului și durerile osteo-musculare fiind prezente la ambii bărbați. 29 și 40 de ani, cu familii, cu copii, toți membrii familiilor lor prezentând aceleași simptome de “răceală». (…) Dacă extrapolăm cele constate azi, la numărul de noi infectări raportat azi de oficialități, ar trebui să multiplicăm 6481 cu cel puțin o medie de 2… Dacă nu chiar cu 3…“, a scris Adina Alberts pe pagina ei de Facebook.

Adauga un comentariu