Actualitate

Apel umanitar! Cristian Andrei are nevoie de ajutorul iesenilor pentru tratamentul in strainatate

Publicat: 21 ian. 2016
1

@ A fost diagnosticat cu o boala extrem de rara, iar parintii au nevoie disperata de ajutor financiar pentru tratament @ „Stie toate numele la medicamentele pe care le ia”, spune bunica lui Cristian Andrei

Multa lume s-a mobilizat si a incercat sa ofere o mana de ajutor in cazul baietelului Cristian Andrei Rinder, care la doar trei anisori a fost diagnosticat cu sindromul Burkitt. Organismul micutului nu mai raspunde niciunui tratament din tara, iar singura sansa a fost gasita la un spital din Cehia, insa costul se ridica la 80.000 de euro, suma de care familia baietelului nu dispune. La Spitalul Sf. Maria din Iasi si la cel din Timisoara, unde este acum internat, Cristian Andrei a facut o noua cura de citostatice, insa in zadar. Acesta se simte foarte rau in continuare, iar medicii nu mai au ce sa ii faca, pana cand nu va putea merge in Cehia.

„Asta e marea durere, ca nu urmeaza niciun tratament. Copilul e intr-o stare deplorabila, la Timisoara nu mai au ce sa ii mai faca. Nu urmeaza niciun tratament, e in aplazie, dupa o cura facuta, doamnele de la spital nu l-au putut lasa de izbeliste, dar dupa saptamana asta nu stim daca o sa aiba putere sa ajunga pana in Cehia. El e pamantiu la fata, dimineata i-a bufnit sangele pe nas. Suntem disperati, nu stim incotro sa o apucam, timpul e foarte scurt si starea e foarte grava”, povesteste Cristina Bejinariu, bunica micutului Cristian Andrei. Desi initial suma pe care parintii trebuiau sa o inmaneze spitalului era doar o transa de 20.000 de euro, dupa ce Ionut Rinder, tatal lui Cristian, a fost la spitalul din Cehia, i s-a spus ca trebuie sa achite integral tratamentul pentru patru luni.

Conducerea spitalului din Cehia vrea toti banii pe tratament

Pana in prezent, suma de 80.000 de euro nu s-a strans in conturile familiei, insa nu mai este cale lunga. In urma bunavointei tuturor oamenilor care au fost sensibilizati de drama prin care trece familia Rinder, in conturile acestora s-au adunat aproape 60.000 de euro pentru refacerea lui Cristian Andrei. „Initial trebuia platita o garantie. Acum vor toata suma integrala, a fost ginerele pana in Cehia si i s-a zis ca managerul spitalului vrea toti banii odata. S-ar putea sa ii primeasca cu 60.000 de euro, mai asteapta un raspuns. Copiii astia s-au apropiat de 60.000 in conturi, de la toti oamenii care s-au gandit la necazul nostru si isi doresc sa fie bine Cristian. Nu am crezut ca lumea se mobilizeaza. Atatia oameni buni, pe care nu i-am vazut niciodata. Am fost extrem de impresionata”, continua bunica micutului. La Iasi, departe de cei din Timisoara, sunt bunicii baiatului, care asteapta cu nerabdare momentul sa il revada, dar si sa ajunga cat mai repede la spital, in Cehia. Micutul a inceput sa se obisnuiasca cu faptul ca sta mai mereu in spital, uneori nefiind constient de faptul ca alti copii de varsta lui se joaca sau merg la gradinita. Bunica povestese ca cel mic stie toate numele la medicamentele pe care le ia si ca e mereu trist si plangacios. Parintii micutului au deschis mai multe conturi la banca, in speranta ca vor gasi persoane care ii vor ajuta sa ii ofere lui Cristian o noua sansa la viata.

Conturile in care cei care doresc pot dona sunt:
RO53INGB0000999901158234 (lei) – Rinder Bianca Andreea
RO37RNCB0718113242590001 (euro) – Rinder Ionut
RO10RNCB0718113242590002 (usd) – Rinder Ionut
Swift: RNCB RO BU
Contul de paypal: johnclaudiu@yahoo.com

Comentarii
Adauga un comentariu