Eveniment-Social

Apel umanitar pentru o batrana din Iasi, in preajma Sarbatorilor de Iarna! FOTO

Publicat: 10 dec. 2015

@ Cu totii ar trebui sa fim fericiti si multumiti sufleteste de Sarbatoarea Nasterii Domnului @ Viata ei depinde de aceste proteze 

Dupa ce soarta a fost atat de necrutatoare cu aceasta batranica, femeia a ajuns sa se resemneze in ceea ce priveste viata pe care o va avea de acum inainte. In 2011 a inceput intregul calvar pentru Brandusa Apachitei din Iasi, fiindu-i amputat piciorul stang, iar vara anului 2014 avea sa ii rapeasca definitiv si piciorul drept. Cauza acestei situatii este diabetul, boala cu care ieseanca a fost diagnosticata in anul 1989. Din anul 2004, zilnic face cate patru injectii cu insulina, iar pastilele pe care trebuie sa le ia stau insirate cu zecile pe dulap.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au mai scris despre povestea ei, insa sosirea sarbatorilor de iarna este un prilej prielnic pentru ca batrana sa poata fi ajutata. Cea mai mare dorinta a ei este sa poata avea o proteza pentru piciorul drept. A avut una cumparata prin intermediul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS), insa materialul din care era confectionata era foarte greu si nu se putea deplasa.

„Nu am folosit-o deloc, pentru ca nu am putut. Nu ma pot misca, oricand pot sa cad, din cauza ca imi pierd echilibrul”, povesteste batrana. Femeia are nevoie de proteze noi, dar nici nu poate visa la ele, atata timp cat veniturile ei impreuna cu cele ale sotului trec putin peste 1.000 de lei. Locuieste cu copiii, intr-un apartament pentru care trebuie sa plateasca chirie, iar dupa toate cheltuielile de care trebuie sa se ocupe, mai raman cu aproape 300 de lei pentru intreaga luna, sa isi poata cumpara de mancare.

„Este greu, am depus dosarul la CAS pentru alte proteze, insa peste suma pe care mi-o aproba, mai trebuie sa pun eu bani. Dar nu am de unde, abia ne ajung banii de pe o luna pe alta, sa mancam, pentru pastile, trebuie sa platim chirie, cheltuieli. Ajung sa imi pierd speranta”, continua aceasta. Afara, la plimbari, iese doar in caruciorul cu rotile, care o ajuta sa se deplaseze si in casa uneori, insa trebuie ca de fiecare data doua persoane sa fie la dispozitia ei, pentru a o ajuta. Chiar si in conditiile in care se afla, mereu isi face de mancare si se ingrijeste, atat cat starea ii permite. Sarbatorile de iarna ar trebui sa fie o ocazie in care toti sa fie multumiti sufleste, iar cei care doresc sa contribuie la ajutorarea femeii o pot face oricand. Singura sansa pe care aceasta o are la o viata mai usoara si cat mai aproape de normalitate, sunt protezele pe care nu si le permite sau un carucior cu rotile, deoarece al ei este vechi si nu mai tine mult. Cei care doresc sa o ajute pe doamna Brandusa sa achizitioneze protezele pot depune bani in contul: RO82CECEIS0102RON0042380, titular Brandusa Apachitei. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, bunica ar putea iesi curand din casa, sa isi plimbe nepotii, si ar putea avea parte de sarbatori mult mai frumoase, diferite de cele din ultimii cinci ani.loading...

Comentarii
  • Rog pe cei de la redactie,daca pot publica si un nr de telefon si un cod swift,pentru cei ce vor sa trimita bani din strainatate.
    Va multumesc anticipat.

    • 0744809916 este numarul la care poate fi contactata doamna Brandusa. Nu stiu daca detine si un cont pentru transfer din strainatate, insa o puteti intreba dvs direct, in cazul in care luati legatura cu dumneaei.

Adauga un comentariu