Local

Apelati 112 sau Politia Locala daca vedeti persoane fara adapost in spatii deschise!

Publicat: 22 nov. 2018
1

Primaria Municipiului Iasi face apel la ieseni ca, daca observa persoane fara adapost in spatii deschise in aceasta perioada cu temperaturi foarte scazute, sa apeleze numarul unic de urgente 112 sau Dispeceratul Politiei Locale, care poate fi contactat la numarul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com. Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la Directia de Asistenta Sociala pentru a primi ajutorul necesar.

Pe fondul temperaturilor scazute, municipalitatea a inceput de saptamana trecuta sa acorde servicii rezidentiale persoanelor fara adapost. Pentru ca reparatiile capitale la Centrul Social de Urgenta pentru Recuperare si Reintegrare „C. A. Rosetti” se vor finaliza peste o luna, Directia de Asistenta Sociala a amenajat un centru de tranzit format din cinci module. Acestea pot asigura cazarea a 50 de beneficiari, in prezent fiind cazate in jur de 30 de persoane. 

De asemenea, municipalitatea a infiintat o echipa multifunctionala care are ca sarcina identificarea si preluarea persoanelor fara adapost din oras. Echipa este formata dintr-un asistent social al Directiei de Asistenta Sociala, un asistent social din cadrul Fundatiei „Un Coup de Main d’Emmaus” Iasi si un reprezentant al Politiei Locale. 

Comentarii
Adauga un comentariu