News Flash:

Apele raman tulburi la AJVPS

8 Februarie 2001
1986 Vizualizari | 0 Comentarii
•Chiar daca un control al AGVPS a lamurit mai multe acuzatii aduse de o parte din vanatorii din cadrul asociatiei, ramane in continuare sub semnul intrebarii "comasarea prin absorbtie" dintre AJVPS-Ursulea si AJVPS traditionala

In urma controlului efectuat de o echipa a Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS) la AJVPS Iasi, s-a constatat ca unele informatii furnizate de catre membri ai asociatiei, care vizau in special activitatea presedintelui Bogdan Ianopol si a directorului executiv Naie Mandru, s-au dovedit nefondate. Cu toate acestea, au ramas unele semne de intrebare, vizand in special modalitatea in care s-a facut "comasarea prin absorbtie" dintre cele doua AJVPS, una cu sediul in strada Ursulea, iar cealalta cu sediul in bulevardul Stefan cel Mare si Sfant.

Potrivit notei de constatare intocmite de catre echipa AGVPS, patrimoniul asociatiei iesene a ramas intact. Din totalul de 55 de fonduri de vanatoare existente in judetul Iasi, 31 au fost atribuite AJVPS, cate doua fiind in gestiunea asociatiilor Toparceanu si Caprioara, cinci in gestiunea asociatiei Zimbru, iar unul asociatiei Sadoveanu. Totodata, recoltarile de iepuri vii s-au facut in conformitate cu planul aprobat de minister, iar livrarile catre export au fost facute prin intermediul AGVPS, care are contracte incheiate cu o firma din Italia. Conducerea asociatiei iesene a precizat ca cei care au facut afirmatii in legatura cu activitatea directorului Naie Mandru sau a presedintelui Bogdan Ianopol se pot prezenta la sediul AJVPS ori se pot adresa instantei, pentru a fi clarificata situatia.
"S-a demarat deja ceea ce din punct de vedere legal era o obligatie, adica alegeri la nivel de grupe si filiala. Aceste alegeri vor fi validate de catre adunarea generala, care va avea loc la inceputul lunii martie. Speram ca la aceasta adunare generala sa se prezinte toti vanatorii, pentru ca alegerile sa nu fie contestate de nimeni si sa se ajunga la o formula finala in ceea ce priveste structura de conducere a asociatiei", a declarat Naie Mandru.
In acelasi timp, este contestata relatia de colaborare existenta intre Bogdan Ianopol si Naie Mandru. Desi in acest moment cei doi ocupa functiile de presedinte si, respectiv, director executiv al asociatiei, procesul in care Ianopol ii solicita lui Naie Mandru daune de zece milioane de lei, aflat pe rol de aproape trei ani, inca nu a fost finalizat.

Comasare prin absorbtie

Punctul cel mai delicat este reprezentat de fuziunea dintre cele doua AJVPS, una cu sediul in strada Ursulea si cea traditionala. Cum asociatia traditionala nu a putut fi inscrisa in Registrul persoanelor juridice, datorita numeroaselor piedici intervenite, o a doua asociatie, cu sediul in strada Ursulea nr.13, s-a inscris sub denumirea de AJVPS, dupa care a fuzionat cu AJVPS traditionala, rezultand o singura asociatie. Modalitatea in care s-a facut aceasta fuziune este inca contestata, mai ales ca ea nu a fost aprobata de o adunare generala, aceasta urmand a se desfasura abia in luna martie a acestui an, desi fuziunea a avut loc la finele lunii august a anului trecut. La acea data, opt din cei zece membri fondatori ai AJVPS Ursulea, plus alti 12 membri ai asociatiei traditionale, au votat respectiva fuziune, care nu a fost, inca, aprobata de catre adunarea generala a asociatiei traditionale, ci luata numai in numele a 12 membri ai acesteia. In procesul-verbal din 28 august 2000, zi in care s-a votat fuziunea, se precizeaza ca, avand in vedere faptul ca AJVPS traditionala "nu va mai putea fi inscrisa in registrul persoanelor juridice (sub denumirea care a functionat din 1968 si pana in prezent), pentru rezolvarea acestei situatii, cei prezenti, in unanimitate, hotarasc schimbarea sediului asociatiei din strada Ursulea nr.13 Iasi in bulevardul Stefan cel Mare si Sfant nr.3, parter, Iasi". Chiar daca conducerea asociatiei considera aceasta fuziune ca fiind un compromis necesar, ramane intrebarea cum de 12 persoane au putut decide in numele celor 2.200 de membri, iar adunarea generala care va valida aceasta fuziune se desfasoara abia in luna martie 2001, adica la jumatate de an dupa luarea respectivei decizii.
"Operatiunea de comasare se justifica prin aceea ca era imperios necesara, in vederea asigurarii posibilitatii ca membrii vanatori sa poata beneficia de dreptul lor statutar de a practica vanatoarea", se precizeaza in nota de constatare incheiata in urma controlului facut de AGVPS la Iasi.
"La adunarile generale ale filialelor, precum si la Adunarea Generala de dare de seama si alegeri a AJVPS se va supune ratificarii operatiunea de comasare, in urma careia AJVPS Iasi a incheiat contractele de gestionare pentru cele 32 de fonduri de vanatoare, iar vanatorii isi pot realiza dreptul statutar de a vana", se mai precizeaza in nota de constatare, fara nici un fel de referire la faptul ca adunarea generala are loc dupa sase luni de la respectiva comasare. In plus, in debutul notei se precizeaza ca AJVPS are in atribuire 31 de fonduri de vanatoare, in vreme ce in ultimele file ale notei numarul acestora a crescut la 32.
Sorin ALEXA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1414 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013632 (s)