Actualitate

Apelul medicilor către români, în plin val patru al pandemiei de coronavirus: ,,Nu putem să luăm medicamente decât la recomandarea doctorului!”

Publicat: 17 oct. 2021
Medicii trag un semnal de alarmă și explică populației că singurele medicamente pe care le pot lua sunt cele recomandate de specialiști

Tratamentele empirice sau după ureche circulă alarmant în plin val patru al pandemiei de coronavirus, astfel că mulți români ajung la spital în stare gravă din cauza acestora sau din cauza faptului că medicamentele pe care le iau sunt ineficiente sau prea puternice.

În acest context, medicii trag un semnal de alarmă și explică populației că singurele medicamente pe care le pot lua sunt cele recomandate de medici!

”Am văzut că circulă niște zeci de liste cu medicamente, cu niște doze uriașe. Personal, am avut o pacientă care a venit să o tratez pentru că a primit de la salvare un tartament cu antibiotice.

Doze duble pe zece zile, pur și simplu a venit cocșată de dureri de stomac pentru că nu tolera medicamentele și care nu aveau nicio legătura cu boala în sine.

Nu putem să luăm medicamente decât la recomandarea medicului. Nicio vitamină, niciun spray dat în nas, nicio spălătură, sau alte pastile nu pot preveni această boală. Singura soluție de a nu o face sau de a face forme ușoare este vaccinarea. În rest tot ceea ce circulă nu este adecvat”, a declarat Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie.

Comentarii
Adauga un comentariu