News Flash:

Aperistii il ataca pe Ratoi

29 Noiembrie 1999
987 Vizualizari | 0 Comentarii
•In cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la organizatia pascaneana a partidului Alianta pentru Romania (ApR), s-a afirmat prin vocea liderului Constantin Roman ca ultima sedinta a Consiliului Local, tinuta in data de 25 noiembrie a.c., a fost ilegala. Unul din motive ar fi ca materialele care au fost dezbatute de consilieri, le-au fost prezentate acestora in cadrul sedintei, incalcindu-se astfel Legea 69/1991 - Legea Administratiei publice locale. Aceasta prevede punerea la dispozitia consilierilor a documentelor ce urmeaza a fi dezbatute cu cinci zile inainte de ziua in care are loc sedinta, pentru ca reprezentantii legislativului local sa aiba timp pentru a se documenta cu privire la proiectele de hotarire ce urmeaza a fi dezbatute. Un alt motiv al pozitiei adoptate de liderul ApR este faptul ca, pe linga cele trei proiecte trecute pe ordinea de zi a sedintei, a mai fost supus discutiilor un al patrulea punct si anume un proiect de hotarire privind rectificarea bugetara. "Aceasta actiune este ilegala atit prin faptul ca proiectul de hotarire privind rectificarea bugetara nu a fost trecut pe ordinea de zi a sedintei, cit si prin faptul ca executivul nu a adus la cunostinta publicului rectificarea bugetului asa cum prevede legea administratiei publice locale. Totodata, publicarea bugetului sau a rectificarilor ce se impun, trebuiau publicate in unul dintre ziarele locale", a afirmat liderul ApR.

Administrarea pietelor - alta tinta a reprezentantilor ApR

Al doilea punct al conferintei de presa l-a constituit raportul de activitate al administratiei pietelor din Pascani, prezentat in cadrul aceleiasi sedinte de Gheorghe Luchian, administratorul celor doua piete din Pascani. Consilierii ApR considera ca seful pietelor se acuza de proasta administrare a celor doua piete si a oborului din Pascani. Pina la data de 30 septembrie a.c., administratorul pietelor a incasat suma de 807.849.750 de lei, suma pe care acesta o considera mica, afirmind totodata ca "printr-o mai buna colaborare cu administratia publica locala cit si cu fortele de ordine s-ar putea creste nivelul incasarilor". "Prin insasi afirmatia ca incasarile ar putea creste, Gheorghe Luchian nu face altceva decit sa se autoacuze de modul defectuos in care administreaza pietele, lasind de altfel sa se inteleaga faptul ca are probleme cu angajatii, mai bine zis cu taxatorii, care uneori mai xuitax sa taie bonuri unor comercianti ce platesc taxele locale", a declarat consilierul Constantin Roman, liderul ApR. Mai mult decit atit, reprezentantii ApR cit si cei ai PNL cer demisia lui Gheorghe Luchian, masura care de altfel au solicitat-o si in cadrul sedintei de Consiliu Local.
In cadrul aceleiasi conferinte de presa se critica in termeni duri hotarirea privind insusirea raportului de evaluare a terenului din domeniul privat al municipiului Pascani, in suprafata de 8631,82 mp, situat in strada Fintinele nr. 72. Membrii ApR sint indignati de faptul ca, desi toate hotaririle sint adoptate prin votul celor 21 de consilieri, pe toate documentele aprobate apare antetul Primariei municipiului Pascani. "In materialele prezentate este invocata ca institutie Primaria municipiului Pascani, ori in Legea 69/1991, in regulamentul de organizare si functionare a compartimentelor exista ca institutie invocat Consiliul Local. Inclusiv in Legea 69 a administratiei publice locale se specifica trei institutii : cea a Consiliului Local, institutia primar si institutia secretar, ori eu vad foarte des invocata Primaria municipiului Pascani. Nu de putine ori primarul poate fi auzit afirmind: xTi-am dat casa, ti-am dat pamint, ti-am dat ajutor sociala, iar toate acestea in opinia noastra ne fac sa credem ca pamintul, casele sau ajutoarele sociale le-ar da din avutia proprie", au sustinut consilierii ApR. Ei considera ca terenul in suprafata de 8631,82 mp a fost vindut catre SC ADEMS SRL cu o suma derizorie, 11.190 lei/mp si in conditii nu tocmai ortodoxe.
Mihai HOGAS
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015660 (s)