Culinar

Aperitiv ușor – Dovlecei umpluți cu legume și cascaval

Publicat: 20 iul. 2020

Dacă doreşti să prepari o masă gustoasă şi rapidă, dar uşoară în acelaşi timp, îţi recomandăm o reţetă de dovlecei umpluţi cu legume şi caşcaval. Sunt delicioasi şi numai buni de savurat chiar şi la o cină târzie.

Ingrediente:

2 dovlecei lungi

1 ardei gras

2 roşii

1 legătură ceapă verde

3 căței usturoi

2 linguri ulei de măsline

1 legătura mărar

1 legătura pătrunjel

200 grame caşcaval ras

sare

piper

Mod de preparare:

Taie dovleceii pe lungime şi cu ajutorul unei linguriţe scobeşte-le miezul pentru a forma bărcuţe. Miezul se taie cubuleţe. Procedează la fel şi cu restul legumelor. Într-o tigaie pune uleiul la încins şi căleşte ceapă timp de un minut. Adaugă apoi ardeiul şi căleşte-le împreună timp de 30 de secunde, apoi adăugă usturoiul pişat şi miezul dovleceilor. Adaugă sare şi piper şi căleşte-le până când dovlecelul începe să-şi schimbe culoarea. Adaugă apoi roşiile tăiate cubuleţe şi lasă totul pe foc timp de 5 minute, amestecând constant.

Când este gata, asezonează după gust cu sare şi piper. Stinge focul şi adăugă verdeaţa toaca mărunt. Amestecă bine şi lasa compoziţia să se răcorească timp de 5 minute. Umple dovleceii cu legumele şi presara caşcavalul desupra. Adaugă totul la cuptor timp de 30 de minute, sau până când dovleceii sunt moi.

Dovleceii umpluţi cu legume şi caşcaval se servesc calzi, alături de o salată de roşii cu ceapă verde.





Adauga un comentariu