Mama si copilul

Apetitul in sarcina

Publicat: 10 dec. 2010
7

Dorinta de a manca este reglata de o zona senzoriala a creierului ,cunoscuta sub numele de apetit, care masoara foamea si transmite hormoni care spun corpului cand este timpul sa manance.

Expertii cred ca schimbarile hormonale prin care trec femeile insarcinate au un impact puternic asupra gustului si mirosului.In timpul sarcinii este necesar un consum crescut de energie si substante nutritive pentru modificarile care au loc in organismul pentru a il pregati pentru nastere cat si pentru dezvotarea fatului. Pe perioada celor 9 luni de sarcina, fiecare organ din corpul tau lucreaza mai mult si foloseste mai multa energie decat in mod obisnuit.

Primele sase luni de sarcina nu trebuie sa mananci mai mult decat de obicei. Specialistii spun ca de-abia din luna a sasea organismul are nevoie de aproximativ 200 de calorii in plus. La peste jumatate din gravide, se constatat o stimulare accentuata a apetitului care debuteaza de obicei la inceputul trimestrului al doilea si se mentine pana la sfarsitul sarcinii, uneori diminuand in ultimele luni.

In timpul unei sarcini se poate intampla ca apetitul sa creasca sau sa descreasca. In timpul primului trimestru de sarcina, mai ales daca te confrunt cu nedoritele greturi de dimineata, este posibil sa descoperi ca nu ai deloc pofta de mancare.

Adauga un comentariu